Tortilje sa pilećim mesom i jogurtom: Brz recept savršenog ukusa

by | 6 februara, 2024
Tortilje sa pilećim mesom i jogurtom

Tortilje sa pilećim mesom i jogurtom se veoma lako pripremaju, a savršenstvo ukusa se ne dovodi u pitanje.

Tortilje sa jogurtom i pilećim mesom je recept koji će vas oduševiti, a priprema ne može biti jednostavnija. Mešavina ukusa je savršena, a jogurt je taj koji celom jelu daje svežinu čineći ga idealno izbalanstiranim. Jelo je dobar izvor proteina što je veoma važno za izgradnju i obnovu mišića, održavanje zdrave kože i rada metabolizma.

Zašto su tortilje sa jogurtom i pilećim savršen obrok?

Osim što je obrok bogat proteinima, on sadrži razne vrste nutrijenata poput luka i paradajza koji su dobar izbor vitamina, minerala i vlakana. Osim toga, ove tortilje će vas držati sitim, a za njegovu pripremu nije potrebno mnogo vremena. Naravno, još jedna pogodna okolnost kada su tortilje sa pilećim mesom i jogurtom u pitanju je to što možete da eksperimentišete da dodavanjem raznih začina.

Kako se prave tortilje sa pilećim mesom i jogurtom?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cansel Cenik (@eleskitche_n)


Sastojci:

Fil

  • 300-400 g pilećih prsa (sitno iseckanih)
  • 1 kašičica ljute paprike
  • 1,5 kašičice mlevene crvene paprike
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice kima
  • 4 kašike ulja
  • 4-6 komada tortilje
  • pola čaše vode

Salata

  • 2 luka
  • 1 veliki paradajz
  • 1 prstohvat peršuna
  • 2 kašike ulja
  • začini po želji

Preliv

  • 2 kašike putera
  • 1 kašika ulja
  • pola kašičice ljute paprike
  • pola kašičice mlevene crvene paprike
  • 100 ml jogurta

Priprema:

  1. Pileća prsa iseći prvo na velike kocke, a zatim na male kocke.
  2. Staviti seckanu piletinu u tiganj sa uljem i kuvajte ga mešanjem.
  3. Nakon što piletina pusti vodu, dodajte začine i propržite, dodajte pola čaše vode, poklopite šerpu i kuvajte 3 minuta.
  4. Luk i paradajz iseckati na kockice i sitno iseckati peršun, pomešati sa solju  i uljem i ostaviti na stranu.
  5. Uzmite tortilju, pokrijte preko mesa i pritisnite da meso upije ulje i vodu.
  6. Stavite fil u tortilju.
  7. Umotajte u rolnu i isecite na kriške.
  8. Zagrejte 2 kašike putera i ulja u malom tiganju. Dodajte 1 kašičicu crvene paprike u i pola kašičice čili paprike i promešajte. (1 minut)
  9. Na kriške dodajte jogurt i otopljeni puter.

Prijatno!

Veliavik/GettyImagesPlus