Ljubimci i robot usisivač: Da li robotski usisivači mogu da se izbore sa dlakom ljubimaca?

by | januar 27, 2023
ljubimci i smart usisivači

Kako funkcionišu smart (robotski) usisivači? Robotski usisivači imaju veštačku inteligenciju. Funkcionišu tako što im se programira na ruta na mapi za čišćenje. Međutim, da li ljubimci i smart usisivači mogu da budu u istom domu?

Ljubimci i robotski usisivači: Da li ćete rešiti problem sa psećim dlakama?

Važno je da znate da novac koji uložite u ovaj aparat, sigurno neće propasti. Snaga smart usisivača je dovoljno jaka da povuče pseće dlake sa zemlje ili sa tepiha, ukoliko izaberete odgovarajući model. Kao i svi aparati i smart usisivači dolaze sa različitim karakteristikama, veličinama, cenama i mogućnostima. Ako tražite smart usisivač koji će moći da ispuni vaše prohteve, onda morate znati kako da odaberete pravi uređaj. Evo na šta treba da obratite pažnju.

 

Vodič za kupovinu uređaja: Istražite na internetu

Danas sve možete da saznate na internetu. Tako možete i da kupite ove usisivače preko onlajn prodaje. Ali čak i ako želite da ga kupite odlaskom u radnju, bilo bi dobro da dobro istražite koje su vam sve opcije. Pogledajte šta se nudi na tržištu i šta odgovara vašem domu. Uporedite cene i brendove. Čitajte recenzije.

ljubimci i smart usisivači

Proverite snagu uređaja

Kao što i sami znate, pseće dlake umeju da budu uporne, posebno kada je tepih u pitanju. Dakle, morate da izaberete uređaj koji ima veću snagu kako bi on uspeo da povuče dlake sa površine. Ovo je jedna od najvažnijih karakteristika na koje treba da obratite pažnju.

 

Ljubimci i robotski usisivači: Obratite pažnju na četke

Pored snage, veoma je važno da obratite pažnju i na ostale karakteristike. Na primer, jedan od najboljih izbora jesu oni usisivači sa vrhunskim kvalitetom četki sa usisavanje i metenje. Najbolje ocenjeni usisivači za pseću dlaku imaju četku u koju se ne mrse pseće dlake i zahvaljujući tome ne dolazi do začepljenja i oštećenja. Dakle, proverite sa prodavcem kvalitet četki u smart uređaju.

ljubimci i robotski usisivači

Robotski usisivači sa funkcijama brisanja podova

Funkcija brisanja je takođe značajna ako želite da očistite dom od psećih dlaka. Pojedini usisivači imaju funkciju da pod očiste vodom nakon usisavanja i da ga potom osuši. U tom slučaju, ljubimci i smart usisivači su savršena kombinacija jer nećete biti ljuti na vaše ljubimce zbog linjanja, a dom će vam biti čist.

 

Ostale važne karakteristike

Ono što takođe može da bude značajno kada su u pitanju robotski usisivači jeste dugotrajno vreme rada, tehnologija mapiranja, glasovne komande i osetljivost senzora. Ako obratite pažnju na ove karakteristike, onda ćete sigurno biti zadovoljni ovim uređajem i nećete više brinuti o psećim dlakama.

 

Ljubimci i robot usisivač: Idealna kombinacija

Robotski usisivači su savršeni za pseću dlaku ako odaberete pravi model. Vašim ljubimcima će sigurno bti zanimljivo da se jure sa aparatom, a robotski usisivač će sa vaših leđa skinuti još jednu brigu.

ljubimci i robotski usisivači

 

Stavite sve na papir pre kupovine kako ne biste zaboravili da se raspitate za neke od ovih karakteristika. Oprez pri kupovini će vas rasteretiti kasnijih briga. Ostaje vam da uživate u vašem domu sa ljubimcima bez brige!

 

RossHelen/GettyImagesPlus, Nazarevich/GettyImagesPlus, Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus,