Beauty trikovi za svežiji look: Evo kako prikriti da se niste naspavali!

by | 10 oktobra, 2022
Beauty trikovi za svežiji look

U nastavku vam otkrivamo koji su to neophodni beauty trikovi za svežiji look tokom celog radnog dana. 

Ukoliko ste po prirodi „noćna ptiva“ sigurno ste tek uveče produktivniji i efikasniji kada je posao u pitanju. Zato ne čudi što većina noćnih ptica radi do kasni, a ustajanje rano ujutro predstavlja im pravi problem. Ipak, ne očajavajte, jer vam u nastavku otkrivamo trikove kako da održite odmoran izgled i tokom besane noći.

Beauty trikovi za svežiji izgled

Alarm

Čini se da ste samo na minut sklopili oči, a budilnik već najavljuje početak novog radnog dana. Morate skupiti snagu i ustati iz kreveta. Vitamin C je idealan da okrepi vaše telo i da vam energiju. Ujutro, pre kafe, popijte limunadu, a na lice nanosite serum koji sadrži ovaj vitamin.. Isto tako, umijte se hladnom vodom koja će vam pomoći da se razbudite, a umanjiće i otečenost lica.

Beauty trikovi za svežiji look- bez mnogo podloge!

Mnoge devojke vrlo često prave grešku pokušavajući da obiljem šminke prikriju tragove nedostatka sna. Ovo gotovo uvek daje suprotan efekat – predebeli sloj podloge samo naglašava letargiju kože i bore, a vedro obojene oči na umornom licu ostavljaju depresivan utisak.

U borbi protiv podočnjaka koristite kreme sa kolagenom, hijaluronskom kiselinom i vitaminom B5.  Ako situacija zahteva odlučniju akciju, koristite pravi korektor. Jedan potez četkice sa reflektujućim puderom, kapljica sjaja za usne, malo hajlajtera u uglove očiju i blago obojene trepavice – to je sve što vam je potrebno za jutarnju šminku.

Još jedna tajna je dopuniti sliku naočarima (sa ili bez dioptrije). Ovaj dodatak je dugo zauzimao mesto u arsenalu stilskih lepotica. Naočare transformišu izgled, ali, što je najvažnije, skrivaju jutarnje nesavršenosti ispod očiju. Ali skrivanje iza naočara za sunce nije vredno toga: lice skriveno iza tamnih naočara u neprikladnom okruženju samo sugeriše da nešto nije u redu.

Rumenilo ispod kapaka je novi trik mejkap umetnika, za svež look bez podočnjaka

Betz ovoga ne krećite na posao

Postoji lista stvari koje uvek treba da imate pri ruci. Kapi za oči u vandrednim situacijama uklanjaju crvenilo i čine da oči sijaju. One mogu biti pravi spas (ali ne koristite ih svakodnevno!).  Kontrastne obloge su od velike pomoći u otklanjanju znakova umora. Uzimite dve činije – u jednu sipajte vodu sa ledom, u drugu ključalu vodu. Naizmenično, na lice se nanosite peškir hladnom, pa toplom vodom. Radite ovo 5 minuta i lice će vam dobiti prirodno rumenilo.

Koristite i serume u bočicama sa raspršivačem. Morate da izaberete onaj koji vam odgovara. Neki sprejevi imaju više kalcijuma, drugi natrijuma ili selena. One u kojima ima dosta soli smanjuju lučenje sebuma. Blago soljeni serumi su pogodni za osobe sa suvom kožom.

Beauty trikovi za svežiji look- dišite!

 

Postoji mnogo vežbi disanja koje će vam pomoći da se razveselite. Jedna vežba se izvodi tako što ćete udobno sesti na pod sa prekrštenim nogama i ravnim leđima. Zatvorite desnu nozdrvu palcem desne ruke i udahnite kroz levu nozdrvu. Dišite duboko u stomak, a ne u grudi. Nakon udisanja, zadržite dah na kratko. Izdahnite kroz desnu nozdrvu, zatvorite levu malim prstom i prstenjakom desne ruke. Ponovite prva tri koraka, ovog puta počevši od udisanja kroz desnu nozdrvu. Ovu vežbu disanja treba da uradite za samo 5-10 minuta i daće vam dovoljno snage za ceo dan!

Ljubav će nas spasiti

Da biste u svakoj situaciji ostali veseli i lepi, postoji mnogo načina. Pa ipak, nijedan tonik se ne može porediti sa … jutarnjim seksom. Zagrljaji voljene osobe ujutru će vas ispuniti radošću, energijom i duhovnom harmonijom za ceo dan! I ovo je možda glavna tajna.

Lepota i zdravljeProstock-Studio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.