Izaberite ajlajner prema boji oka

by | februar 25, 2020
senka i oči

Ajlajner je omiljeni beauty proizvod mnogih dama.

Topli zimski dani najavljuju dolazak proleća. Novom godišnjem dobu posebno se raduju pripadnice lepšeg pola, jer sa njim dolaze i novi modni trendovi, kao i novi beauty proizvodi.

Zapravo, proleće je pravo vreme za promene. Možda je trenutak da razmislite o novoj frizuri, da lakove sa šljokicama zamenite pastelnim nijansama ili, pak, da ruževi za usne u vašem neseseru dobiju nove boje. A šta je sa ajlajnerom?

Članak se nastavlja posle reklama

Drage dame, budite bez brige – ajlajner je uvek modi! Ipak, make-up trendovi ovog proleća poručuju da izađete iz klasične forme. Počev od neverovatnih grafičkih linija, pa do najraznovrsnijih boja – čini se da su kreatori njihovu malenu četkicu pretvorili u slikarski alat stvarajući prava umetnička dela na očima.

Zato, umesto običnog crnog, za novu sezonu izaberite ajlajner prema boji oka. Da biste istakle njihovu prirodnu lepotu u nastavku teksta otkrijte koja boja magičnog tuša je savršena za vas.

Ajlajner za braon oči

Braon oči su najrasprotranjenije. Prema istraživanjima čak 55 odsto svetske populacije ima ovu boju oka. Iako je dominantna, mnogi je smatraju monotonom. Međutim, žene sa ovim očima ne treba mnogo da brinu kada je u pitanju izbor make upa. Savršeno im pristaje čitava paleta senki, kao i maskara. Ali, stručnjaci savetuju da kada odluče da u svoju make up rutinu uvrste ajlajner izaberu u plavoj boji, kao što predlaže brend Chromat.

Članak se nastavlja posle reklama

Ajlajner

Ujedno, bićete sigurne da ste u trendu, jer je prema Pantone institutu Classic Blue je boja godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Plavi ajlajner nudi Artdeco Long Lasting Liquid Liner Intense. Ne samo da pruža intenzivnu boju, već i neverovatnu postojanost čak 14 sati, bez isušivanja.

Za zelene oči

Sigurno ste primetile da Gucci u make upu uvek ima kombinciju zelene i ljubičaste. Provereno dobar spoj ne treba menjati. Pa dame sa zelenim očima neka izaberu ajlajner u ljubičastoj boji. Kao inspiracija mogu vam poslužiti revije za proleće modnih kuća Afffair i Helmut Lang.

Članak se nastavlja posle reklama

Savršenu nijansu ljubičaste možete pronaći u YSL Couture Liquid Eyeliner-u. Izuzetno tanka četkica obezbeđuje precizno iscrtavanje, ostavljajući mat finiš koji se brzo suši. Dok formula obogaćena kompleksom za rast neguje i jača trepavice.

Ajlajner za oči boje lešnika

Na prelazu od braon ka zelenim nalaze se oči boje lešnika. Ovoj toploj, nežnoj nijansi najbolje pristaju metalik tonovi. Zlatna ili bakarna ne samo da će vašim očima dati dodatni sjaj, već će ih učiniti za nijansu ili dve svetlijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Nažalost, mnoge dame ovakav ajlajner ostavljaju za večernje izlaske ili svečane prilike. Verovale ili ne, metalik nijasu na očima možete nositi i danju. Umesto preko čitave ivice kapka nanesite je samo u uglovima očiju i – dobićete šik, a diskretan look.

Divnu bakarnu boju pruža Lancome Hypnose Artliner. Jedinstvena formula obogaćena pigmentima daje 3D efekat očima, a mekani vrh omogućava laku upotrebu.

Za plave oči

Plave oči su same po sebi prelepe, te nisu zahtevne za šminkanje. Ukoliko želite dodatno da ih naglasite izaberite smaragdne boje, kao što predlaže Ulla Johnson.

Članak se nastavlja posle reklama

Ajlajner

Takvu nijansu daje Max Factor Masterpiece High Precision Liquid Eyeliner. Oblik olovke i tanak vrh garantuju apsolutnu kontrolu prilikom iscrtavanja. Mogu ga bez problema koristiti i početnice u šminkanju.