Da li je zeleni hajlajter novi bronzer?

by | oktobar 20, 2022
Zeleni hajlajter

Zeleni hajlajter je napravio ime za sebe na društvenim mrežama, a evo o čemu se radi.

Sa toliko pažnje fokusirane na tip hajlajtera  koji koristimo – bilo da je kremasti, puderasti ili tečni – izgleda da smo zaboravili na boje? Konkretno, zeleni hajlajter je sve popularniji odabir, što i ne čudi, budući da je galaktički mejkap u trendu.

@maryliascottcosmetics We still have $12 minis available in this shade “Praying 4 my haters” ✨ I get asked SO often how you’re supposed to wear green highlight. Our green shade has a gold shift so its totally wearable 😍 Here’s how I rock it 💜 #greenhighlighter #rainbowhighlighter #latinxbusiness #indiemakeupbrand ♬ original sound – MaryliaScottCosmetics


Korisnica Instagrama @glamxbrit oduvala je svoje pratioce neonsko zelenom senkom koju je nastaviio do jagodica. Da bi kreirala ovaj izgled koristila je vrhove prstiju da nanese šljokice.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by brit ❀ (@glamxbrit)


Sada znamo moć zelene nijanse koja služi da prikrije i crvenilo i mane na koži. Ali ova nijansa je i mnogo više od toga.

Pravilno nanošenje hajlajtera: Na ovih 5 mesta na licu on je obavezan! Evo kako ste se dosad šminkale pogrešno!

Zeleni hajlajter i kako ga koristiti

Ovaj hajlajter će verovatno najbolje izgledati na toplijim tonovima kože. Ako se vratimo na teoriju boja, pošto je zelena kontrast crvene, ružičasti tonovi kože će na kraju izgledati ružičastije.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako tražite samo malo boje, korisnica TikToka @blendedbymaddyh  preporučuje da radije nanoste boju preko običnog hajlajtera. Obe boje ona nanosi malom pahuljastom četko. Ovo daje efekat suptilne tranzicije boja, i savršeno je za onea koji su zaintrigirani da isprobaju zeleni hajlajter, ali ne žele da se trude.

Iako nema sumnje da ova boja neće biti svačija „šolja čaja“, ona je zabavna alternativa tipičnim nijansama za hajlajtere koje su na tržištu već duže vreme .Unosi malo više ličnosti u celokupni look.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota i zdravljegraphea.e/ Instagram