Jelena Tomašević: Kad posle deset sati snimanja skinem šminku, koža mi se „probudi“

by | januar 19, 2017

Svakog petka, od devet uveče, mnogobrojna publika „Pinkovih zvezdica“ gleda i sluša Jelenu Tomašević, koja je članica žirija. Budući da joj kosa uvek blista, a lice izgleda sveže, mada znamo da snimanja traju bukvalno od jutra do večeri, zamolili smo je da nam otkrije svoje beauty tajne.

Jelena Tomašević

Foto: Miloš Nadaždin

Kad posle snimanja dođeš kući, čime skineš šminku i koje kreme naneseš?
Kad uveče, posle deset i više sati oslobodim lice šminke, imam utisak da mi se koža probudila. Šminku skidam mlekom za lice Matis, potom se umijem gelom Effeclar La roche-posay, a onda nanesesm serum 10 sa vitaminom C Skin Ceuticals. Prespavam samo sa tim serumom za lice, a ujutru stavim hidrantnu kremu Uriage Aqua Precis.

Članak se nastavlja posle reklama

Na koje tretmane redovno ideš?

Sa zadovoljstvom odlazim u “Skinmedik”, zbog divne i stručne doktorke Nevenke, ali i zbog prijatnog ambijenta, u kojem se osećam opušteno. Osim klasičnog biološkog tretmana, volim hemijski piling, ali i plazma lifting, koji daje sjajne rezultate, pogotovu u ovim hladnim danima.

Ko te šminka za “Pinkove zvezdice”?

Članak se nastavlja posle reklama

Imam nekoliko dragih ljudi koji me šminkaju, a to su Nena Ilić, Marko Nikolić i Dušan Lazić. Laza me šminka u poslednjoj sezoni “zvezdica”. Najviše volim kad imam ajlajner i crveni karmin, ali – budući da sam često na ekranima – moramo da vodimo računa o tome da ne izgledam uvek isto.

Postoji li neki potez koji si “prepisala” od njih?

Članak se nastavlja posle reklama

Stalno ih posmatram, ali kada pokušam da sama izvedem to što sam „naučila“, ne ispadne onako kako sam očekivala. Doduše, mogu da se pohvalim da ajlajner umem da izvučem kao profesionalni šminker, iz jednog poteza, jer sam to naučila još u vreme kad sam igrala u folkloru. Poznato je da za te nastupe treba imati nešto intenzivniju šminku.

Kada si počela da se ozbiljno šminkaš i da li sesećaš koji su brendovi tada bili popularni?

Članak se nastavlja posle reklama

Sećam se mog “prešminkavanja” u doba dok sam igrala u folklor KUD Abrašević, u Kragujevcu. Stavljali smo već pomenuti ajlajner, tamne senke i crveni karmin. Tada je bio popularan, mislim, “golden rose” i “max faktor”, koji su i sada aktuelni.

Pročitaj i… Našminkaj se kao… Jelena Tomašević 

Članak se nastavlja posle reklama
Jelena Tomašević

Foto: Miloš Nadaždin

Često pominješ svog frizera Acu. Koliko dugo te frizira?

Već osam godina sarađujem sa Aleksandrom Gligorievskim, koji je i veoma talentovan za svoj posao, i divan čovek. Često dođem i kažem mu – imaš pola sta da me središ. Nekad toliko žurim, da mi za deset minuta napravi frizuru. Srećom, čak i tada sve bude baš kako treba.

Članak se nastavlja posle reklama

Da li pokušava da te ubedi da bitnije promeniš boju ili dužinu kose?

Dovoljno eksperimentiševomo. Nedavno smo ošišali kosu, pa smo se malo igrali frizurama. Volim kako mi stoji afro, ali smo više menjali boju, “izvlačili” pramenove… Nedavno sam prvi put imala zalizanu kosu i dopalo mi se kako mi stoji. To je bila ideja mog prijatelja i fotografa Miloša Nadaždina, a Aca je vrlo brzo sproveo u delo. Mada, generano, mislim da treba imati hrabrosti za promene, volim da probam nešto novo samo ako brzo mogu da se vratim na ono prethodno, ukoliko mi se ta novost ne dopadne.

Koje šampone koristiš?

Članak se nastavlja posle reklama

Veoma sam zadovoljna Lorealovim šamponima i maskama za kosu.

Tagovi: