Anđeoski ajlajner: Korak po korak do savršeno precizne linije (foto)

by | jul 29, 2023
Anđeoski ajlajner

Ajlajner je uvek u trendu, samo se menja oblik. Trenutno je anđeoski ajlajner zapalio društvene mreže jer ističe oči i vizuelno ih uvećeva.

Ovakav izgled idealan je ukoliko imate sitne oči i tražite način da ih dodatno naglasite. Osim toga, savršen je ako ste vešti sa ajlajnerom i volite da eksperimentišete.

Pogledajte vodič kako da ga jednostavno postignete.

Članak se nastavlja posle reklama

Anđeoski ajlajner: Korak po korak do savršeno precizne linije

Baza za kapke

Nakon što ste oblikovali i popunili obrve, nanesite prajmer za kapke kako biste bili sigurni da će ajlajner biti dugotrajan. Možete koristiti bazu ili malo korektora i preko naneti puder za setovanje. Nanošenje prajmera pomaže da ajlajner traje celog dana i da se ne razmazuje.

Bazna linija

Nakon što su vam kapci pripremljeni i obrve gotove, vreme je da nacrtate prvu liniju za anđeoski ajlajner. Iscrtajte je pokretom prema spolja koji se proteže od ugla oka. Idealno bi bilo da koristite ajlajner u flomasteru jer je precizniji i lakši za početnike. Ako niste profesionalac, možete izvući oštru liniju uz pomoć trake ili vizit karte koju ćete postaviti uz lice.

Članak se nastavlja posle reklama

Okvir za anđeoski ajlajner

Ovde oblik vašeg anđeoskog ajlajnera počinje da oživljava. Koristite vrh ajlajnera da nacrtate oblik krila anđela, povezujući ga sa donjom linijom koju ste nacrtali kao osnovu. Zapamtite, držite ga polako i mirno. Ukupni oblik možete zamisliti kao tri odvojene linije: bazu, vrh i vezu koja ga svodi na liniju trepavica.

Članak se nastavlja posle reklama

Popunite praznine

Nakon što nacrtate oblik krila, sledeći korak je da obojite prostor pomoću tečnog ajlajnera. Ako napravite bilo kakvu grešku, koristite tanak pamučni štapić umočen u micelarnu vodu da biste uklonili nesavršenosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Povežite linije

Nakon što je vaš oblik krila obojen, nanesite ajlajner na liniju trepavica tako što ćete ga postaviti na stranu i crtati do unutrašnjeg ugla oka. Za tradicionalni izgled ajlajnera, jedna linija bi povezala krilo sa unutrašnjim uglovima. Ali za anđeoski ajlajner, primetićete da se linija spaja samo sa dnom krila.

Članak se nastavlja posle reklama

Anđeoski ajlajner: Maskara za kraj

Slobodno budite velikodušni sa nanošenjem svoje omiljene maskare za povećanje volumena. Za najpunije, najduže moguće trepavice, nanesite prva dva sloja maskare nakon što ste uvili trepavice i ostavite da se maskara potpuno osuši. Kada se osuši, vratite se za treći sloj. Ovo vam daje izgled gustih i punih trepavica, a minimizira izgled grudvica.

Kada nanesete maskaru, pogledajte još jednom svoju liniju da biste bili sigurni da je baš onakva kakva vam se sviđa. Ako želite smoky izgled, koristite četkicu za oči pod uglom da nanesete crnu senku na ajlajner, a zatim ga izblendajte. Ovo će dodati dramatičnost vašem izgledu.

Članak se nastavlja posle reklama
Miljana Momirović privetik/GettyImagesPlus

Tagovi: