Revenge makeup trend: Jer osveta se služi vruća! Šminka zbog koje će bivši zažaliti što vas je ostavio!

by | februar 8, 2023
revenge makeup

Revenge makeup trend novitet je u svetu šminke, a stiže nam direktno sa TikToka. Evo o čemu se zapravo radi!

Svi smo bili tamo — neuredan, uznemirujući, raspad koji uništava svet i koji vas šalje u lanac razaranja. Međutim, kada se izlečite od početnog šoka i tuge nakon raskida, na umu vam je samo jedna stvar: osveta. A prema novom TikTok trendu, osveta se najbolje služi veoma, veoma vruća. Otkrivamo vam sve što treba da znate o trendu „šminke u cilju osvete“.

Revenge makeup trend

Sređivati se u nadi da ćete učiniti svog bivšeg partnera ljubomornim bilo lično ili putem društvenih medija nije ništa novo. Pravovremena objava na Instagram Storiju može zaista da pomeri planine kada je u pitanju prva poruka nakon raskida.

Članak se nastavlja posle reklama
@kamgregory i’ll neva lie to you babes😌 try these and lemme know if u want more tips #makeuptips #grwm #beginnermakeup #makeuptutorial ♬ Elevator Music – Bohoman

Revenge makeup, odnosno šminka zarad osvete je direktno inspirisana željom da izgledate apsolutno najbolje kada znate da će vaš bivši videti, a la princeza Dajana u njenoj zloglasnoj maloj crnoj haljini sa otvorenim ramenima.

Kamen temeljac TikTok trenda uključuje dramatično izvajanu i konturisanu kožu sa visokim jagodicama, rumenim obrazima, tamnim ajlanerom na očima i naglašenim usnama, poput jarke grimizne ili duboke šljive — klasični femme fatale glam, ako želite.

Članak se nastavlja posle reklama

Mnoge TikTokerke četkaju svoje obrve i nanose elegantne olovke za još podignutiji i puniji izgled. Krajnji rezultat: vrhunski negativac, praktično zagarantovano da će naterati vašeg bivšeg da uradi dupli snimak dok skroluje.

Čak i ako ste srećno slobodni ili u drugoj vezi, izgled će vam garantovano učiniti da se osećate neodoljivo. „Radi se o otelotvorenju osećanja i cilj jeizgledate najbolje što možete, što može izazvati brojne emocije druge strane, nakon raskida“, kaže Sara Nikol Smit, globalna profesionalna umetnica Bobby Brown Cosmetics. „Radi se o makeupu koja čini da se osećate snažno, samopouzdano i seksi na hrabar način.”

Članak se nastavlja posle reklama
@arwencelis my alter ego be like #revengemakeup #makeup #mua #makeuptok #escapism #transitiontrends ♬ stream escapism – #1 worth it. stan


Iako se mnogi trendi video-snimci drže formule osvetničke šminke, najbolji način da izgledate apsolutno fantastično jeste kada se osećate najbolje. Ako zadimljene oči nisu vaša stvar, ali crvene usne jesu, prilagodite „recept“ za revenge makeup i uradite to na svoj način.

Kako postići revenge makeup trend look

Izgled počinje sa besprekornim platnom; posegnite za vašom omiljenom podlogom, toniranom hidratantnom kremom i korektorom i krenite na posao usavršavanja vašeg prelepog izgleda. Kada završite, vreme je za konturisanje – suštinski korak za taj podignuti izgled.

Članak se nastavlja posle reklama
@emblawigum revenge makeup 💋🔪 ib: @sarahnewsfx #makeuptransformation ♬ Escapism. – RAYE & 070 Shake


„Volim da koristim tečni korektor u boji dve do tri nijanse tamnije od moje podloge za definiciju koja izgleda kao koža“, kaže Smitova . „Nanesite na udubljenja u licu- slepoočnice, ispod jagodica i vilice kao i na bočne strane nosa. Čak i malo na čelu donosi taj ‘živi svoj najbolji život’. vajb“

Rumenilo i hajlajter su takođe veoma važni za izgled „Uspevam da preživim bez tebe“. „Odaberite zabavnu, svetlu, razigranu nijansu poput bledoružičaste da biste momentalno dodali romantiku ovom izgledu, ponovo kreirajući onu rumenu nijansu kao kada vidimo simpatiju“, savetuje Smitova. Ona preporučuje nanošenje rumenila na visinu jagodica i mešanje prema slepoočnicama ka liniji kose. „Postavite highlighter na sva prava mesta, do centra lica: vrh nosa, amorov luk i unutrašnji ugao oka.“

Članak se nastavlja posle reklama

Na oči nanesite senku sa kremastom bazom, a gel olovku nanesite duž linije trepavica. Zatim razmažite od unutrašnjih uglova ka spoljašnjim ivicama i produžite kako biste dobili efekat smokey cat eyea. „Dvostruka linija za dodatnu definiciju dodajući malo više u unutrašnji ugao kako biste zaista izdužili oči. Završite sa puno maskare“, kaže šminkerka.

Kada ste oblikovani do savršenstva, vreme je za usne — a nijansa je potpuno na vama. „Ništa ne govori o osveti kao seksi usne“, kaže Smitova. „Bilo da je to svetla smela boja ili sjajna puna nijansa, izbor je na vama.”

I baš tako, spremni ste da uništite neke živote jednostavnim snimkom selfija.

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljekorabkova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images