Šminka koja dodaje godine: 5 glavnih grešaka u izboru i primeni

by | avgust 9, 2023
Šminka koja dodaje godine

U zavisnosti od tehnike nanošenja, šminka može ili da naglasi našu lepotu očiju i učini izgled izražajnijim, ili da potpuno „ubije“ sve naše vrline. Ovo je šminka koja dodaje godine.

Oči su najvažniji deo našeg lica. I, naravno, želimo da naglasimo njihovu lepotu čineći ih što većim. Međutim, često se dešava da umesto da damo svež izgled našim očima, sebi dodamo nekoliko godina. Neke žene slepo prate svoje prijatelje, blogere i zvezde, zaboravljajući na individualne karakteristike sopstvene anatomije. Zbog toga je toliko važno uzeti u obzir apsolutno sve: od nijanse proizvoda do tehnike nanošenja.

Šminka koja dodaje godine

Na sreću, niko od nas nije beznadežan. Na ovome se može i treba raditi. Počnimo tako što ćemo se osloboditi pet osnovnih grešaka koje iz nekog razloga svako od nas pravi prilikom nanošenja senki.

Članak se nastavlja posle reklama

1. Prevelika količina

Čak i ako se radi o večernjoj šminki, bolje je ne preterivati sa zasićenjem. Zlatno pravilo je da prvo nanesete malu količinu kozmetičkog proizvoda, a zatim pažljivo pogledate u ogledalo na jakom svetlu. Ako nijansa zaista izgleda dosadno ili još nije dovoljno zasićena, dodajte još malo.

Tehnika i pokreti ruku su ovde važni: nanesite i blendajte senke glatko i mirno, bez previše pritiskanja četkice. U suprotnom, to će dovesti do činjenice da će senke početi da se krune i padaju na ostatak lica, a bore oko očiju će postati uočljivije.

2. Pogrešna nijansa

Važno je zapamtiti: ako boja kafe senki naglašava lepotu plavih očiju vaše devojke, to ne znači da su i one savršene za vas. Vredi uzeti u obzir nekoliko pojedinačnih karakteristika vašeg lica odjednom: ton kože, boju očiju, pa čak i starost. Nažalost, ako pogrešite samo pri izboru boje proizvoda, sebi možete dodati više od deset godina…

Članak se nastavlja posle reklama

Eksperimentišite sa nijansama i saznajte koje su boje kontraindikovane za vaš tip boje. A najbolje rešenje bi bilo da potražite savet od profesionalnog šminkera.

3. Šminka koja dodaje godine-Ignorisanje baze ispod senke

Članak se nastavlja posle reklama

Ako pre nanošenja same šminke preskočite ovaj važan korak, onda će vizuelni znaci starosti postati izraženiji. Pre nanošenja senke za oči, dodajte hidratantni prajmer za oči – ovo će vizuelno „izgladiti“ bore i pomoći da vaša senka ostane savršena tokom celog dana.

4. Naglasak na donjem kapku

Mnogi ljudi tvrdoglavo veruju da kada se istakne tamna boja donjeg kapka, pogled odmah postaje još izražajniji. Ali u stvari, takva tehnika odmah skreće pažnju na spoljašnje uglove očiju: sa godinama imaju tendenciju da se spuste i da izgled izgleda tužno, a ajlajner samo naglašava ovaj nedostatak.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Šljokice, šljokice, šljokice

Majstori lepote kažu da treba izbegavati svetlucave senke ako je glavni zadatak šminke da što više sakrije tragove prirodnog starenja. Svetlucave senke se obično zaglave u pregibima kapaka i naglašavaju sve nedostatke. I na jakom svetlu, oni takođe mogu učiniti oči vizuelno otečenim.

lepotaizdravlje.rsMargaryta Basarab/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; ShenderDiana/iStock/Getty Images Plus via Getty Images