Šminka u četrdesetim

by | januar 30, 2020
Sminka cetrdesete

Budite lepe ne strahujući od godina

Četrdesete i nisu toliko strašne. Žene ih ponekad sa strahom, ali nestrpljenjem očekuju. Kažu, tada su najlepše jer su najsvesnije sebe. Da bi bile još lepše, prvenstveno sebi, potrebno je znati par trikova prilikom šminkanja. Lice jeste i dalje mlado, ali je šminka drugačija  kao i način na koji se nanosi.

Koža je najbitnija

Pre nanošenja šminke na lice proverite u kakvom stanju je vaša koža. Što je bolja, šminkanje će biti lakše, a količine šminke manje.

Kako dobiti punoću usana

S godinama usne postaju sve tanje, te se za njihovo podebljavanje preporučuje sjaj za usne. Prvo olovkom dodajte malo boje i tako popunite usne ili jednostavno nanesite ruž koji je za nijansu tamnije od prirodne boje vaših usana. Nakon toga na vrh dodate malo sjaja i rezultati će biti vidljivi.

Članak se nastavlja posle reklama

ruzevi za cetrdesete

 

Ne koristite tamne ruževe

Tamni ruževi će vas učiniti starijom, zbog toga se ne preporučuju, sem ako imate tamnu kožu ili pune usne. Neka blaža boja, možda roze, je bolji izbor.

Članak se nastavlja posle reklama

Istaknite oči

Često su oči najupečatljiviji deo vašeg lica. One mogu odvratiti pažnju od postojećih nepravilnosti, koje možda imate. Njihovu boju pojačajte senkom koja će ih istaći. Za tamnije oči najbolje su smeđe ili zlatne senke, duboke nijanse. Plave i zelene slažu se sa plavim i sivim senkama.

oko sminka

Članak se nastavlja posle reklama

 

Sakrijte podočnjake

Naravno pre nego što ste krenule sa senčenjem očiju, najbolje bi bilo da pokrijete podočnjake. Najbolji način da se veliki tamni krugovi učine nevidljivim je nanošenje bogate kreme koja će pomoći u prikrivanju.

Članak se nastavlja posle reklama

Trepavice

Nemaju sve žene duge i lepo uvijene trepavice. Da biste ih istakle uvijte ih. Najbolji rezultat ćete postići ukoliko zagrejete uvijač fenom na nekoliko sekundi i zatim krenete na uvijanje.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Malo rumenila mnogo znači

Žene uglavnom izbegavaju nanošenje rumenila. Sve će mnogo lepše izgledati ako ga malo promešate, tako da će kada ga nanesete biti slabo primetno, tek toliko da naznači lepotu vaših obraza.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Ničega previše, ničega premalo

Tajna dobre šminke u četrdesetim godinama je da se i ne vidi da je nosite. Rumenilo treba da bude slabo primetno, ruž za usne se ne sme upiti u vašu kožu, a trepavice ne smeju biti očigledno oslikane.

Koju šminku treba koristiti

Puder

Izbor pravog pudera je jako bitan. Trebalo bi da izbegnete teške i guste pudere koji se skupljaju u porama i borama, već birajte fluidnije. Puder treba da bude prikladan za nešto suvlju kožu odnosno da ima sposobnost hidratacije. Na kožu ga nanesite ravnomerno jer tako nećete naglasiti nepravilnosti. Previše nanetog pudera učiniće vas starijom. Za bledu kožu izaberite puder toplijeg tona ili pomešajte svoju nijansu sa sledećom tamnijom.

Korektor

Dobar korektor je ključan za prikrivanje tamnih krugova i mrlja. Koža oko očiju postaje izrazito suva kad pređemo 40-tu pa je najbolje da birate tečni korektor. Ne nanosite ga na bore već na područje ispod unutrašnjeg dela oka, prema polovini podočnjaka. Na taj način skrećete pažnju sa bora.

Članak se nastavlja posle reklama

Rumenilo

Rumenilo daje blistav sjaj i zdravu boju licu. Boja breskve i nežno roze su odličan izbor za sve tonove kože, a možete naneti i tokom dana i uveče. Probajte da ne nanosite rumenilo nisko na obraze. Idealno je da ga stavite na vrh jagodica, a zatim razvučete po obrazu. Dodajte rumenila i na vrh nosa kako bi lice bilo lepo definisano.

sminka cetrdesete

Maskara, tuš i senka za savršen izgled

Za sve one žene koje izgledaju umorno doza korektora mora biti duplirana. Podton neka bude žut, a tonovi senke topli i mat. Tom kombinacijom dobijate odmoran izgled. Dobar tuš za oči što bliže trepavicama pomaže stvaranju iluzije o debljoj i tamnijoj liniji trepavica. Maskara daje definiciju i dubinu vašim očima. Koliko god je moguće izbegavajte sive i smeđe tonove, od njih ćete izgledati umornije.

Foto: Guliver/Getty; The-Honest-Company;Raphael-Lovaski; Jose-Martinez; Aleksandra-Rupar

Članak se nastavlja posle reklama