Tanke obrve u 2023.: Da li je trend iz devedesetih zaista postao mainstream?

by | mart 9, 2023
Tanke obrve u 2023

Izgleda da će tanke obrve 2023. godine postati mainstream, a evo šta o tome misle stručnjaci.

Reč „tankeobrve“ dovoljna je da unese teror u srca milenijumske generacije. Mnogi od nas u mladosti su se malo igrali pincetom imitirajući vitke lukove naših omiljenih poznatih ličnosti.

Iako se neke greške kada su obrve ne mogu ispraviti, te tinejdžerske sesije s pincetom uglavnom nisu trajale zauvek i dlačice su ponovo izrasle, baš na vreme da se klatno zaljulja od mršavih do debelih, punih obrva poboljšanih obilnim slojevima. Zatim trend obrva je povučen i pretvoren u paperjaste laminirane lukove nekoliko godina kasnije. Ali te velike obrve nisu mogle zauvek tu da budu u centru pažnje, a posle onoga što se čini kao da su godine pretećih naslova „tanke obrve se vraćaju“ (i mnogo jadanja starijih milenijalaca), čini se da smo zapravo ponovo ušli u eru tankih obrva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pamela Anderson (@pamelaanderson)

Tanke obrve u 2023.

Okrivite za to Pamelu Anderson, kumu mršavih obrva iz 90-ih – izgled koji ona danas nosi, bez obzira na trendove. Pamelino oživljavanje u svetu pop kulture privuklo je povećanu pažnju na njene obrve u svoj njihovoj vitkoj, savršeno iskrivljenoj slavi. Postoji čak i TikTok filter koji vam daje sličnu atmosferu zadimljenih očiju i tankih obrva, tako da možete sami da isprobate Pamin izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@nicolaannepeltzbeckham)

Naravno, Pemi nije u potpunosti odgovorna za trend mršavih obrva; izgled je dostigao vrhunac popularnosti mnogo puta ranije, kao što nalaže ciklus trendova. Glumice ’30-ih, poput Jean Harlow i Carole Lombard, nosile su obrve u neverovatno dugačkim lukovima iscrtanim olovkom uz platinasto plave šiške, a meksičko-američke zvezde iz 90-ih činile su ovaj izgled glavnim osloncem svoje šminke, kao i zvezde poput Drew Barrymore i Kate Moss.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)


P Razgovor o mršavim obrvama već nekoliko godina traje – možda ga je započela Rihanna, kada je nosila supertanke lukove iscrtane olovkom na naslovnoj strani britanskog Voguea 2018. Međutim, poslednjih nekoliko godina, te koji su svakodnevno nosile mršave obrve bie su Y2K pobornice i devojke koje se bave lepotom, dok je mekana, ali negovana obrva „čiste devojke“ bila u centru pažnje.

Međutim, konačno možemo reći da su tanke obrve ponovo mejnstrim. Zvezde iz generacije Z kao što su Bella Hadid, Doja Cat, Nicola Peltz-Beckham, Gabbriette i Amelia Grey uronile su svoje prste u svet tankih obrva. Čak i oni koji su nekada pravili pune, lepršave obrve kao što su manekenke Sindy Kimberli i Julia Fox odlučile su se za tanke, zaobljene obrve, inspirišući posmatrače trendova da učine isto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella (@bellahadid)

Iako je povratak mršavih obrva svakako polarizovan, on takođe otvara čitav novi svet eksperimentisanja lepote za smele i hrabre. Obrve zaista mogu da promene celokupnu strukturu lica, tako da je to zabavan način da ponovo osmislite svoj izgled.

Novi (stari) trend

Verzija iz 2023. takođe nije klon obrva iz 1993. ili 2003. godine. Ova iteracija mršavih obrva uključuje mekoću pahuljastih obrva za razliku od one koja je veoma grafička i nalik linijama-

Na to bi mogli uticati trenutni proizvodi koje imamo u našim torbama za šminku koje koristimo da ga kreiramo. Danas nismo ograničeni samo na olovke za obrve; imamo voskove, gelove, tonirane pene i još mnogo toga za oblikovanje savršenih obrva. Čak je i gospođa Anderson promenila svoju igru nege, prelazeći sa tamnih, iscrtanih obrva na svetliju, mekšu vibraciju.

Šta treba da znate pre nego što se dokopate pincete

Razmislite o probnoj vožnji pre nego što pozovete svog kozmetičara ili posegnete za pincetom.

Savet bi bio da prvo isprobate izgled koristeći šminku pre nego što se posvetite uklanjanju dlačica. Postoji više tehnika koje mogu oponašati izgled koristeći šminku, kao što su korektor i lepak za trepavice.

I slušajte one od nas koji smo ranije ovo prošli i znamo da čak i najbezazlenija sesija čupanja može imati decenije duge posledice. Pre nego što promenite obrve, uverite se da je to nešto što zaista želite da uradite, jer dlačice neće izrasti preko noći . Neki ljudi koji su prošli kroz ovaj trend ranije će vam reći da žale zbog prekomernog čupanja pinceta, depilacije voskom ili brijanja zbog dugoročnih efekata koje to može imati na njihov rast kose.

Ako prirodno imate tanje obrve, izgled će vam biti prelaz biti manje komplikovan. Ako imate deblje, punije obrve, možda bi bilo vredno preskočiti ovaj trend osim ako niste zaista spremni za veliku promenu. U suprotnom, možete razmisliti o suptilnoj promeni oblika obrva kako biste bili malo tanji i negovaniji, tako da ne budete potpuno šokirani svojim odrazom. Ovu vrstu transformacije je često najbolje prepustiti profesionalcima, tako da zakazivanje termina kod estetičara od poverenja nikada nije loša ideja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cindy Kimberly (@wolfiecindy)


Kada je u pitanju kako tanke obrve 2023. treba negovati, jedna veličina ne odgovara svima — baš kao i sam oblik obrva. Možda ćete otkriti da vaši uobičajeni proizvodi ne pogode baš tačku nakon depilacije voskom ili pincetom, i to je sasvim normalno. Na kraju krajeva, vaši proizvodi za stilizovanje kose ne deluju uvek na isti način. Eksperimentišite sa svojim uobičajenim metodama i vidite šta funkcioniše, a šta treba podesiti. Ako imate obrazac rasta koji prirodno leži na mestu, možda ćete moći da preskočite gel ili lepak za obrve.Ako obično bojite obrve, možda ćete morati da isprobate novu metodu bojenja koja će odgovarati novom stilu.

Lepota i zdravlje Pascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment