Pronađite karmin koji vam savršeno stoji u samo 4 koraka

by | maj 19, 2023
karmin koji je savršen za vas

Karmin koji vam savršeno stoji – nije li to ultimativni cilj? Pomažemo da ga ostvarite u 4 laka koraka

Jedino pravilo svetu šminke jeste da –  nema pravila. Dakle, možete nositi bilo koju boju, proizvod ili tehniku koju želite, kad god želite. Ali, sa vremena na vreme nije loše da malo začinite stvari i promenite svoj izgled. Ovoga leta idealno je vreme da promenite ruž za usne.

Dodavanje jarkog bobičastog karmina ili vesele ružičaste boje je jednostavan način da podignete raspoloženje, samo je važno da pronađete nijansu koja vam savršeno stoji.

Članak se nastavlja posle reklama

A tu je red na nas. Tu smo da vas, uz pomoć saveta slavnih stilista, naučimo da u samo 4 koraka pronađete karmin koji vam savršeno stoji.

Kako pronaći karmin koji vam savršeno stoji?

1. Odaberite boju koja vam se dopada

Jako je važno da boja karmina koju birate bude ona koju osećate kao svoju. Ako vam se čini da ta boja ne odražava vas i vaš karakter ili stil – odustanite jer nikada nećete u potpunosti uživati u nošenju ove nijanse ruža za unse.

2. Obratite pažnju na podtonove vaše kože

Ovo je stari trik šminkera. Odabir karmina koji vam savršeno stoji mora biti u skladu sa podtonom vaše kože. A najbrži način da odredite svoj podton kože jeste da proverite boju vena na vašoj podlaktici. Ako vidite plave vene, najverovatnije ste hladnog potona. Ako su zelene ili maslinaste, onda ste toplog podtona kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Uopšteno govoreći, najbolje je da odrazite svoj podton u nijansi karmina koji nosite. Tako, na primer, ako imate hladan podton, birajte hladne boje. Recimo, dobro će vam stajati klasičan karmin boje višnje jer on ima više nijansi plave. Ako imate topao podton kože, potražite boje za usne koje sadrže narandžaste nijanse. Cigla-crveni ruž za usne inspirisan 90-im je dobar primer ovoga. A ako imate neutralan podton, širok spektar nijansi će vam odgovarati.

3. Eksperimentišite sa raznim bojama

Čak i nakon što uzmete u obzir vaš podton, odabir savršenog karmina nije precizna nauka. I dalje će biti potrebno nekoliko pokušaja i grešaka. Isprobavanje brojnih boja može vam pomoći da identifikujete šta najbolje izgleda na vama.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako želite da testirate različite nijanse bez trošenja mnogo novca, možete da uradite nekoliko stvari: Prvo, možete da zatražite uzorke od prodavaca. Drugo, možete ih isprobati virtuelno (opet, ovo je usluga koju nudi više kompanija i prodavaca na svojim veb lokacijama).

4. Razmislite o sezonskim trendovima

U traženju prepoznatljive boje za usne nije loše da prvo probate nijanse koje važe za trend sezone. U ovom trenutku to su bobičaste nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada pronađete boju usana koja vam najviše odgovara, možete koristiti različite metode nanošenja da biste promenili konačni izgled. Ovo je jednostavan način da bilo koju boju usana učinite raznovrsnijom.

 

Članak se nastavlja posle reklama
puhhha/iStock/GettyImagesPlus