Sedam beauty problema koje možete rešiti uz pomoć paradajza

by | oktobar 20, 2013

Opštee je poznato da je paradajz vrlo korisna namirnica. Obiluje vitaminima i mineralima pa ga svrstavamo u red najzdravijeg povrća, a ima i divan ukus pa ga rado vidimo i u svojim obrocima. Ali, paradajz vam itekako može pomoći i kada je reč o lepoti i nezi. Evo kako:

paradajz

1. Zdrava maska za lice

Zgnječite jedan paradajz i jedan avokado, promešajte ih i potom nanesite na lice. Držite na koži oko 20 minuta, a potom isperite vodom. Ako ste alergični na paradajz, izbegavajte ovu masku

2. Sužavanje pora

Uzmite kašiku svežeg soka od paradajza i tri kapljice soka od limete. Izmešajte, a potom uz pomoć vate očistite celo lice. Ostavite mešavinu na licu oko 10 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

3. Ublažava akne i ožiljke od akni
Jednostavno zgnječite meso paradajza, nanesite ga na problematično područje i držite oko 30 minuta. Nakon tretmana isperite. Činite to tokom dve nedelje u kontinuitetu kako bi rezultati bili vidljivi.

4. Rešite se masne kože
Na isti način kao što rešavate akne. U paradajzu ima vitamina C i A pa dobro deluje na kožu. Nakon tretmana i ispiranja lica obavezno nanesite hidratantnu kremu.

5. Za opekotine
Kad sledećeg leta izgorite na suncu, pomešajte paradajz i jogurt i nanesite na oštećene delove kože. U trenutku će vam biti bolje.

6. Za sjajnu kožu

Pomešajte sok od paradajza i malo meda, a potom dobijenom smesom istrljajte lice. Pustite da deluje koji minut a potom isperite.

7. Za suvu kožu
Paradajz pomaže i onima koji imaju suvu kosu, kao i onima koje svrbi koža glavr. Nakon što ste oprali kosu šamponom, nanesite sok od paradajza na kosu i teme. Dobro utrljate i ostavite da deluje oko pet minuta. Potom isperite po mogućnosti hladnom vodom.

Izvor: tportal.hr

Tagovi: