Categories Travel

Antalija: Raj za hedoniste

Ukoliko odaberete da ove sezone letujete u nekom od luksuznih hotela u Antalijskoj regiji, očekuje vas odmor u pravom raju, gde je sve iskrojeno prema meri turista, sa ciljem da zadovolji sva čula gostiju. More u Turskoj je toplo već  od maja, tako da sezona traje punih šest meseci, sve do oktobra. Turski hoteljeri su uspeli da naprave prava mala carstva, u kojima se turista oseća kao da je sve podređeno baš njemu.

Veoma su voljni da ispune svaku želju gosta i da su uvek na usluzi uz maksimalan osmeh. Luksuzni hoteli, svake godine podižu svoje standarde i utrkuju se kako da privuku turiste što boljim sadržajem. Namenjeni su porodicama sa decom, ali parovima koji žele da uživaju. Koliko su zašli u sitne detalje govori i to što svaki visoko rangirani hotel ima poseban meni za bebe, stolice za hranjenje, klubove za mališane gde mogu da borave ukoliko roditelji žele da se osame na plaži.

Gde odsesti?

Hotel u kom ćete se zaista osećati kao kod kuće je Amara Dolče Vita.

Big Blue Media

Prijateljska i domaćinska atmosfera se oseća  na samom ulazu, gosti se dočekuju sa koktelima, ratlukom i posluženjem. Sobe su prostrane, veličine dvosobnog stana, a pogled sa terase puca na bazene i plažu. Koliko su Turci spremni da ispune svaku želju turista, govori i činjenica to što se možete kupati  napolju u bazenu koji je punjen morskom vodom koja se zagreva. U samom rizortu postoji i Zoo vrt, kao i poseban restoran na samom uzvišenju, na kom je sagrađen svetionik.

Big Blue Media

Poseban ugođaj tokom večeri, je taj što muzičari sviraju sa vrha svetionika, što celoj ovoj slici daje posebnu čar i popriličnu dozu romantike. Nakon večere, gosti mogu da uživaju u raznim zabavnim programima od šoua Majkla Džeksona ili Vatre Anadolije u amfiteatru, ili u nekoj od diskoteka, tako da je i noćni provod zagarantovan do sitnih sati. Tokom dana ukoliko vam dosadi ležanje na plaži možete podignuti novo adrenalina u najmodernijem akva parku koji je otvoren prošle godine.

Big Blue Media

Hotel je odličan za porodice sa decom, jer pruža sve pogodnosti za roditelje sa mališanima.

Još jedan od luksuznih hotel a za preporuku je Calista Luxury resort, koji se sastoji od kružnih zgrada. Impresivan hol sa lusterom koji oduzima dah, i tepih Versaće koji je koštao 800.000 evra, prvo upadaju u oči. Plaža je savršeno uređena sa impresivnim dokovima, na kojima su smešteni barovi. Na skoro svakih dvadesetak metara se nalaze mesta gde možete nešto prezalogajiti, od popularnih pitica “gozleme” sa sirom, mesom ili spanaćem koje na licu mesta pripremaju Turkinje, do poslastičarnice sa bezbroj ukusa sladoleda, a ako želite prave burgere ili voće, sve vam je na dohvat ruke na samoj plaži, ne morate se ni vraćati do glavnog restorana.

Big Blue Media

Ukoliko ostavite svoj broj telefona na prilikom prijave, na WhatsApp će vam odmah stići poruka dobrodošlice, kao i link na kom se nalazi sadržaj za lakše snalaženje u hotelu, kao i raspored zabavnog programa za to veče, kao i mogućnost da putem četa pitate sve što vas interesuje.

Big Blue Media

Koliko su Turci mislili na sve, govori i to što na plaži postoji specijalan orman u kom pod svojom šifrom možete ostaviti telefon na punjenju, jer u svakom ormariću postoji priključak za punjač. U ovom hotelu ćete se odlično provesti sa društvom.

Barut lanac broji oko 30 impresivnih hotela u Turskoj, najvišeg ranga.

Big Blue Media

Beskrajno zelene parkove, presecaju uske stazice koje vode do plaže, a uređena plaža mami uzdahe. Svake večeri za goste su priređeni fantastični programi koje izvode glumci i plesači, a ukoliko jednostavno želite da se odmorite uz “čašicu” razgovora imate priliku za to u nekom od brojnih barova, na plaži ili na terasi hotela.

Obavezno probajte turske gastro delicije

Na temu hrane u Turskoj  bi se mogli pisati čitavi tomovi knjiga  i to ne bi bilo dovoljno da se rečima dočaraju ukusi. U svakom od luksuznih hotela za sva tri obroka dekorišu se nepregledni stolovi, prepuni hrane, tako da turisti imaju ozbiljan problem da odaberu šta da probaju, jer na meniju ima svega, od gotovih jela: steka koji za vas lično pravi kuvar ispred vas i aranžira, preko špageta sa rakovima, lazanja, jagnjećeg pečenja, lososa, sabljarke, tune, do raznih salata od morskih plodova, sušija.

Specijalno su aranžirani stolovi sa tanjirima na kojima ima na desetine vrsta sireva, maslina, pa sve do nezaobilaznih baklava sa pistaćima i orasima, belih baklava sa višnjama, raznih kremova, torti, suvih tradicionalnih kolača, voća i sl. Obavezno treba probati Turske baklave, sa pistaćima ili sa orasima. Turci su pravi majstori za baklave, korice su toliko tanke,  da su tanje od papira. Baklave će u vašim nepcima izazvati pravi vatromet ukusa. Sve one koji vole da prezalogaje nešto i pred samo spavanje, na usluzi su restorani koji služe kasnu večeru do jedan ili dva sata iza ponoći. Ova godina će po svemu sudeći biti jedna od boljih turističkih sezona po pitanju letovanja u Turskoj.

Odličan provod za decu i odrasle: Zabavni park “The land od legends”

– Kako bi našim gostima obezbedili što bolju uslugu i odmor, 30 naših turističkih vodiča vodiće brigu o našim turistima u Turskoj – kaže Dušan Anastasov iz turističke agencije Big Blue.
Od nedavno u Turskoj, u Beleku je otvoren zabavni park sa hotelom “The land od legends”, koji je prvenstveno namenjen deci, ali i roditejima. Jedan ceo dan u ovom zabavnom parku je malo da iskusite sve. Na samom početku možete se udobno smestiti na neku od uređenih plaža pored nekog od fascinantnih bazena. Plaža, nalik na Maldive je nešto što se mora obavezno iskoristiti. U bazenu savršeno plave boje, možete se okupati ispod vodopada ili doživeti kišu koja “pada” na svakih nekoliko minuta, u određenim vremenskim periodima uživaćete u savršenim talasima. U blizini je spora reka koju možete preći u kanuima, ili na udobnim gumama. Ukoliko ste spremni za adrenalniski šok možete isprobati jedan od rolerkostera, plavi ide 180 kilometara na sat, neverovatnom putanjom tokom koje se u jednom trenutku nalazite okrenuti sa glavom ka zemlji. Napeta adrenalisnka vožnja traje oko dva minuta, ali se u nekoliko navrata čini kao da traje čitavu večnost. Nešto manje strašan je beli rolerkoster, koji ima nešto kraću putanju.

Big Blue Media

Na svim ovim spavama maksimalno ste zaštićeni, jer ste obezbeđeni pojesavima koji se elektronski zatvaraju. Nakon svih vožnja možete kupiti svoje fotografije koje su nastale tokom vožnje i pogledati kakve ste sve facijalne eskpresije ispoljili. Možete doživeti i adrenalinsku vožnju mini avionima, i na taj način se suočiti sa strahom od letenja. Ukoliko želite da isprobate  jezive scene iz filmova u 5D formatu, možete posetiti neku od bioskopskih projekcija koje se održavaju na svakih pola sata, ali se pripremite na to da će vas zasipati vodoskoci vode, vetar, dim, a sigurno je da ćete se jedva održati na stolic koja će se neprekidno spuštati i podizati.

Nakon adrenalinskih šokova vreme je da se uspori,  i da odgledate delfin i šou sa moržom, koji ima potpuno iste pokrete kao čovek i na sceni pokazuje kako se rade trušnjaci i još neke vežbe. Sleti id elfin šou, sa raznim akrobacijama. Ukoliko vam je tokom dana pretoplo možete jednostavno proći zelenim oazama gde će vas zapljusnuti hladna para i odmah osvežiti. U samom parku se sve plaća narukvicama koje su čipovane, što znatno olakšava brigu o stvarima koje možete sa sigurnošću smestiti u ormarice u posebnom delu parka. Jeste li spremni na doživite avanturu koju ćete dugo pamtiti?

Autor: Marija Nikolić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA