Meksički GRIP: Posle UNIVERZIJADE stigao na EGZIT!

by| jul 10, 2009

lepota i zdravlje egzit exit meksicki gripMeksički grip nastavlja svoj pohod po velikim manifestacijama koje se ovog leta održavaju u Srbiji, pa je posle Univerzijade, gde je na sreću do sada „sredio“ samo trojicu sportista, stigao i na sinoć otvoreni jubilarni „Egzit“. Sportisti iz Australije, Ugande i Argentine, nisu imali većih problema zbog lakše kliničke slike i slabo razvijenih simptoma, a u sličnom je stanju i devojka iz Velike Britanije koja je stigla na festival sa simptomima i odmah hospitalizovana u Vojnomedicinskom centru u Petrovaradinu, gde će biti smešteni svi oboleli posetioci Egzita.


ENGLESKI GRIP H1N5
Zbog održavanja ove manifestacije pojačan je zdravstveni nadzor i obezbeđen veliki broj punktova, kao i poljska bolnica, u kojoj će se pregledati svi koji budu osetili tegobe koje ukazuju da se radi o novom gripu. Inače, veseli egzitaši od kojih neki nose zaštitne maske protiv virusa, pronašli su dobar način da potencijalnu opasnost pretvore u dobru zabavu. Tako je zlokobni H1N1 dobio sasvim novo značenje i drugi broj. U engleskoj varijanti on bi značio H1 (have one – imam jedno), N5 (need five – treba mi pet). Naravno, piva!

Članak se nastavlja posle reklama


DO JUČE 34 SLUČAJA
Zaključno sa jučerašnjim danom, u Srbiji su potvrđena 34 slučaja obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. U saopštenju se precizira da je reč o 27 osoba, koje su doputovale iz zemalja u kojima je ranije registrovano obolevanje (Argentina, Australija, Kanada, Velika Britanija, SAD i Španija), dok je u sedam slučajeva obolevanje nastalo iz kontakta sa obolelim osobama.

Tagovi: