ZORANA PAVIĆ ima rak grlića materice!

by | decembar 9, 2009

Kada je pre nekoliko meseci Zorani Pavić dijagnosticiran rak grlića materice, počela je njena najveća borba – borba za život!


Članak se nastavlja posle reklama

Jer, prognoze lekara nisu bile nimalo optimistične. Kako saznajemo, poznata pevačica već nekoliko meseci preživljava istinsku životnu dramu, zbog koje je podvrgnuta i hirurškoj intervenciji.


Zorana Pavic

Članak se nastavlja posle reklama

Kasna dijagnoza
– Kada je osetila jake bolove u predelu jajnika, Zorana je znala da nešto nije u redu, pa je u rekordnom roku posetila svog lekara. Poznata kao veliki optimista, nadala se dobrim vestima, i ne sluteći da će se suočiti sa stravičnom dijagnozom. Budući da je nemilosrdna bolest otkrivena u fazi kada nije bilo vremena za čekanje, usledila je hitna operacija odstranjivanja malignih ćelija – priča izvor blizak Pavićevoj. Kako dalje navodi Zoranin prijatelj, posle brojnih analiza vodeća pop zvezda devedesetih otišla je na operaciju u jednu beogradsku kliniku. Lekari su joj savetovali da bude smirena i da ne paniči, što je bilo gotovo nemoguće, budući da je pevačica bila u stanju šoka i neverice nakon informacije da se maligno tkivo za kratko vreme razvilo i ugrozilo joj život.

 

Članak se nastavlja posle reklamaČlanak se nastavlja posle reklama

Sreća kratkog daha
– Posle desetak dana provedenih u bolnici puštena je kući, ali joj je strogo zabranjeno kretanje i naprezanje. Sreća zbog preživljenog bila je kratkog daha, jer je prva kontrola pokazala da će morati da se podvrgne još jednom operativnom zahvatu. Maligne ćelije, naime, nisu bile odstranjene u potpunosti – objašnjava sagovornik.

Iako je sazanje o još jednoj operaciji podnela naizgled stoički, za poznatu pevačicu ovo je bila vrlo stresna vest, toliko da se, uplašena za svoj život, potpuno povukla iz javnosti i zatvorila u četiri zida. Bolest, koja je u međuvremenu napredovala, uticala je i na poremećaj hormona u Zoraninom organizmu, što je, pak, prouzrokovalo depresiju. A da stvar bude još gora, dodatno ju je opteretila i činjenica da je u martu trebalo da objavi dupli DVD, što se nije dogodilo zbog infarkta koji je preživeo njen saradnik, čovek zadužen za tehnički deo posla.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Zorana Pavic

 

Članak se nastavlja posle reklama

Sve to prilično je loše uticalo na Zoraninu želju da razmišlja u pozitivnom smeru. Zbog svega navedenog, poznata pevačica poslednjih nedelja napušta stan isključivo kada ide u bolnicu, gde će uskoro ponovo biti podvrgnuta hirurškoj intervenciji. Ukoliko nova operacija ne donese rezultate kojima se Zorana i njeni najbliži nadaju, moraće da ide na hemoterapiju, čega se posebno plaši…nastavak pročitajte u novom broju „Sveta“.

 

Autor: Dragan Kecman (Svet)

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: