5 vežbi za savršene trbušnjake kod kuće!

by | 12 aprila, 2018

Ako želite izvajan stomak i čuvene „pločice“, a nemate vremena za odlazak u teretanu, onda pre posla ili kad se vratite kući, izdvojite malo vremena za sebe i uradite vežbe za trbušnjake. Predstavljamo vam pet odličnih vežbi koje za ravan stomak čuda čine.

 

Prva vežba: lezite na pod, stavite ruke iza glave, koja treba da bude malo izdignuta od poda, što dodatno aktivira mišiće stomaka. Ispružene noge podignite uvis, u visini kukova, pa spuštajte naizmenično jednu pa drugu nogu, ali ne skroz, već tik iznad poda. Vežbu radite 45 sekundi i ponovite je tri puta, sa pauzama od 15 sekundi između svake serije.

Druga vežba: Isto se namestite kao za prethodnu, i krenite da spuštate noge, ali ne tik do poda već samo malo jednu ispod druge, dok su u vazduhu. Možete malo ubrzati tempo i radite ih takođe 45 sekundi, tri puta, sa odmorima od 15 sekundi.

Treća vežba: Izdržaj je vežba koja je dobra ne samo za stomak već za celo telo. Stanite u ”pseći položaj” sa nogama ispruženim i održavajte se na prstima. I ruke su vam ispružene, a opterećenje je na šakama. Guzu spustite ka dole da bi vam celo telo bilo u ravni i zadržite se u tom polažaju minut. Napravite pauzu od 30 sekundi i ponovite vežbu 3 puta.

Četvrta vežba: Opet ste u ”psećem položaju”, ali neka vam ovoga puta kukovi budu malo izdignuti. Podignite levu ispruženu nogu što više možete gore, vratite je nazad u početni položaj i nakon toga raskoračite obe noge (leva noga u levu stranu, desna noga u desnu stranu) u skoku. Isto to uradite sa desnom nogom. Vežbu radite minut, odmorite 15 sekundi, pa ponovite tri puta.

Peta vežba: I za nju treba da ste u „psećem položaju“ – položaju za izdržaj. Privucite levu nogu malo u desnu stranu i ka grudima, pa desnu nogu isto tako, samo u levu stranu. Nakon toga se dogegajte rukama u položaj što bliže stopalima. Vratite se u početni položaj i radite ovu vežbu minut, a ponovite je tri puta.

 

Foto: Thinkstock

Autor: N.M.

Pročitajte i … Ovo je najefikasniji način da istopite masne naslage u kritičnim zonama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.