Fitnes trendovi za 2022: Evo kako ćemo vežbati sledeće godine!

by | 21 decembra, 2021
Fitnes trendovi za 2022

Fitnes trendovi za 2022. u kojima će uživati svi zaljubljenici u fizičku aktivnost.

U poslednje vreme stalno se naglašava da je “tako svejedno” čime ćete se baviti, važnije je da nešto aktivno radite. Zbog vesti o novoj varijanti omikron koronavirusa, mnogi već razmišljaju o tome da fitnes rutinu ponovo prilagode kućnim uslovima.

Fitnes trendovi za 2022.

Postoji mnoštvo zabavnih treninga, ali  neki su se nametnuli kao trend. I upravo oni bi nam mogli poslužiti kao inspiracija za narednu godinu. Uostalom, telo voli iznenađenja, a ne repetativne stvari, stoga – dajte mu priliku!

FLEXERCISE

Umesto da se fokusirate na aktivnosti kao što je odlazak u teretanu ili minimalno 45 minuta ležanja na prostirki (ili, znate, vežbanja), flexercise ima cilj da ukrade slobodno vreme tokom dana za brzinsku rekreaciju. Šetnja? Dvadeset čučnjeva? Svaki pokret se, kako kažu stručnjaci, računa.

Petominutno istezanje i ples po spavaćoj sobi takođe se računaju.  „Lenjo vežbanje u krevetu” ima porast od 135 % u pretraživanju na Pinterestu, “hodanje u prirodi” poraslo je za 95 %, a “jednostavni plesni pokreti” najpopularnije je fitnes pretraživanje, s porastom od 150 %. S obzirom na to da se čini da bi januar mogao biti izazov u smislu koronavirusa, ovo je trend s kojim se mnogi mogu poistovetiti.

Pročitajte i… Kako da vam vežbanje postane navika?

ZUU

Što mislite o definiciji “HIIT inspirisan životinjama”? Pa, upravo tako opisuju ovaj trening koji je imao 124 % porasta u Google pretraživanjima. Osnovan ga je elitni trener Nejtan Helberg, a  fokus je na pokretima s svojom telesnom težinom.Fokus je na poboljšanju snage i mobilnosti potrebnih za optimalne performanse.

To je osnovna funkcionalna kondicija koju svi poznajemo i volimo, ali često zanemarujemo, s pokretima poput žabljih čučnjeva, gorile i puzajućeg medveda. Zanimljivo!

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs erikreis/iStock/Getty Images Plus via Getty Images