Jutarnje joga poze za više energije u toku dana

by | februar 18, 2022
Jutarnje joga poze za više energije

Jutarnje joga poze za više energije, čak i one koje se praktikuju brzo i kratko, mogu da nam podignu i raspoloženje te da nas uvedu u novi dan, na pozitivniji način. 

Joga sama po sebi može da nam pomogne s brojnim fizičkim i duševnim problemima. Ali one koje utiču na aktiviranje nervnog sistema biće nam prava stimulacija za zdravu dozu energije ujutro. Stoga vam u nastavku predstavljamo 5 joga poza koje će biti vaša injekcija energije i dobrog raspoloženja.

Jutarnje joga poze za više energije

Pozdrav Suncu

Članak se nastavlja posle reklama

U pitanju je serija pokreta koji se usklađuju s disanjem. Budući da ova vežba zahteva više položaja, u nastavku pogledajte kako se praktikuje. Pozdrav Suncu ponovite tri puta.

Stolica

Članak se nastavlja posle reklama

Stanite tako da stopala budu u širini ramena. Spuštajte kolena kao da ćete biti u izdržaju, a ruke postavite iznad glave, tako da vam bicepsi budu kod ušiju. Nagnite se ka napred i zamislite kao da ćete sesti na stolicu. Ostanite u toj položaju 30-ak sekundi.

Članak se nastavlja posle reklama

Polumesec

Stanite tako da vam noge budu raširene a stopala neka budu okrenuta sa strane. Savijte kolena. Nagnite se ka desnom kolenu i desnu ruku postavite na podlogu. Levu ruku podignite, a desnu nogu odignite tako da bude u ravni sa kukom. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi, pa ponovite na drugu stranu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Brze joga asane za prezaposlene osobe

Ratnik 1

Članak se nastavlja posle reklama

Ispružite jednu nogu unazad koliko god možete. Drugu nogu koja je napred savijte u kolenu. Dok gurate kukove ka napred i ka dole, ispružite ruke iznad glave. Udahnite i izdahnite nekoliko puta duboko i ponovite s drugom nogom.

Kamila poza

Članak se nastavlja posle reklama

Započnite pozu tako što ćete sesti savijenih nogu, na stopala. Zatim se postavite u klečeći položaj, ispravljenih leđa. Dok udišete jednu ruku zabacite nazad i pokušajte da dotaknete stopalo. Zatim drugom rukom dotaknite drugo stopalo. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi pa se vratite u početni položaj. Ponovite tri puta.

Pročitajte i… Joga za početnike

lepotaizdravlje.rs fizkes/iStock/Getty Images Plus via Getty