Prvi put u Srbiji: Upoznajte se sa hormonalnom jogom

by | april 17, 2014

U svetu priznata metoda joge usmerena na hormonalno zdravlje žena – hormonalna joga – napokon stiže u Srbiju pod vođstvom instruktorke Renate Reiner, jedine sertifikovane instruktorke na neašem području.

Renata Reiner

Reč je o jedinstvenom sastavu vežbi i terapijskoj metodi koja na prirodan način dovodi hormone u ravnotežu. Hormonalna joga je prvenstveno namenjena ženama iznad 35, posebno onima koje su ušle u menopauzu, ali i svim ženama koje imaju problema s hormonalnim disbalansom.

Članak se nastavlja posle reklama

Hormonalna joga je izuzetno dinamičan, energetski snažan oblik joge pomoću kojeg se puni i harmonizuje energetsko telo, a koncentracijom i vizualizacijom usmerava energiju u određene žlezde (jajnike, nadbubrežne žlezde, štitnu žlezdu i hipofizu). Pri tom se koriste dinamični položaji tela, bastrika (tehnika disanja), te tradicionalne tehnike usmeravanja energije.

Praktikovanjem hormonalne joge hormoni se dovode u ravnotežu i podstiče se njihova ponovna proizvodnja, a simptomi nastali zbog manjka ili neravnoteže hormona značajno se ublažavaju ili mogu potpuno nestati. Ovo je jedinstvena tehnika koju svakodnevno praktikuje stotine hiljada žena u svetu i tako u relativno kratkom vremenu, uz ispravno i redovno vežbanje na potpuno prirodan način postižu optimalno zdravlje bez štetnih nus pojava. Hormonalna joga kao terapija se sprovodi preko dvadeset godina u Brazilu, Americi, Kanadi, Nemačkoj, Austriji, Engleskoj, Danskoj, Španiji, Francuskoj, a poslednjih pet godina i u Hrvatskoj„, kaže Renata Reiner.

Renata Reiner će metodu hormonalne joge predstavljati na sajmu „Dodir Pariza“ 24. i 25. aprila u Beogradu, a od juna započinje s redovnim seminarima hormonalne joge i u Beogradu.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: