Brze majndfulnes vežbe za instant smirenje

by | 23 novembra, 2021
Brze majndfulnes vežbe za smirenje

Brze majndfulnes vežbe za smirenje mogu vam doneti preko potrebni mir. Izdvojite pet minuta i probajte…

Pandemija koronavirusa i dalje traje, osećamo pritisak sa svih strana, stalno imamo neke obaveze i telo pumpa adrenalin non-stop. Usred svega toga, zaboravljamo na sebe i svoje zdravlje i blagostanje.

Ipak, čak i ako nemamo puno vremena, postoje brzi načini koji nam, uz malo vežbe, mogu pomoći da se umirimo. Evo o čemu se radi.

Brze majndfulnes vežbe za smirenje

Prvo proverite kako se zapravo osećate

Obično ujutro, čim otvorimo oči, u glavi stvaramo planove za taj dan. Proveravamo raspored, mejlove i poruke na telefonu. Pokušajte da, kada ustanete, prvo proverite sebe. Počnite da vodite dnevnik u kojem ćete zapisivati svoja osećanja. S vremenom, osećaćete se mirnije i fokusiranije i tako ćete i započeti dan.

Moć dodira

Dodir ima isceljujuću i umirujuću moć. Spojte šake, kao pri molitvi, i prislonite ih na grudima. Držite ruke u ovom položaju nekoliko sekundi i počnite da razmišljate o onome što ste do sada postigli, ko ste i šta su vam naredni ciljevi.

Pročitajte i… Majndfulnes i anksioznost – trikovi u borbi s teskobom

Pet minuta sreće

Stvorite sebi kutak u domu koji će biti vaš beg iz stvarnosti. Bilo da je u pitanju udobna fotelja, terasa ili krevet. Telefon ne nosite sa sobom. Skuvajte čaj i ispijajte ga, pokušavajući da zaboravite na sve probleme i spoljne „ometače“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olga (@malinovka_craft)

Promenite mesto sedenja

Nakon napornog rada u kancelariji, sedite na pod. Kada osećamo da gubimo kontrolu, dodir s čvrstom podlogom, kakav je pod ili zemlja, umiruje nas i stabilizuje.

Sanjarite

Ljudski mozak ne može da bude 100% fokusiran duže od 90 minuta. Zato, pravite češće kraće pauze u toku radnog vremena. I u tom periodu, maštajte. Svima nam je potreban momenat kada ćemo pustiti um da luta.

lepotaizdravlje.rsfizkes/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.