EPILACIJA LASEROM

by | maj 20, 2009

Najnovija i u Svetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja je epilacija laserom. Ova metoda koristi se već desetak godina u Americi i mnogim zemljama zapadne Evrope.

Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (efekat: photothermolysis). Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom.

S obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 8 do 12 nedelja (u zavisnosti koji deo tela se tretira). Obično je potrebno ukupno 3 do 5 tretmana.

Članak se nastavlja posle reklama

Za vreme postupka laserske epilacije oseća se blago peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka, ali većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i lako edematozna oko folikula. Ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Laserom tretirane dlačice ispadaju iz kože u periodu od 7 do 14 dana (na licu). Za druge delove tela ovaj period tzv.“čišćenja“ je srazmerno duži.
Ovom metodom se mogu tretirati praktično svi delovi tela, osim predela oko samih očiju.

 


PREDSTAVLJAMO:

Članak se nastavlja posle reklama

Epilion, Dermatološki Laser Centar

adresa: Admirala Geprata 13, Beograd, Srbija
tel: 011 3067 202; 011 7611 420
mail: [email protected]
website: www.epilion.rs

Članak se nastavlja posle reklama

 

Preuzmite cenovnik (0,05 Mb)

Članak se nastavlja posle reklama

Epilion, Dermatološki Laser Centar postoji već od sredine 2000. godine. Do sada je kroz Epilion prošlo više od 5.000 pacijenata sa sve ukupno oko 20.000 različitih tretmana, što je više nego u svim ostalim „laserskim centrima“ zajedno. U Epilionu rade isključivo lekari specijalisti dermatovenerologije i stručno obučeno medicinsko osoblje.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdravlje - Epilion laser centarLepota i Zdravlje - Epilion laser centar

 

Članak se nastavlja posle reklama

Lepota i Zdavlje - Epilion laser centarLepota i zdravlje -Epilion laser centar

 

Tagovi: