Ova moćna biljka uništava polne bolesti, gljivice i viruse

by | 16 maja, 2018

Porodica metvice može se pohvaliti jednom od najmoćnijih biljaka iz svojih redova. Tamjan je biljka koja dolazi iz mediteranskih područja i uništava sve štetne bakterije, uzročnike upale i iritacije. Ova aromatična biljka uglavnom se koristi u obliku ulja ili kreme za kožu, u proizvodima za kupanje ili za kuvanje. Međutim, najbolji način korištenja tamjana je inhalacijom jer tako najbrže uklanja problemima grla, nosa i pluća.

 

Tamijan je vrlo popularan zbog brojnih antibakterijskih, antivirusnih, antibiotskih, fungicidnih, diuretskih i antiseptičkih svojstava. Lako se bori sa respiratornim infekcijama, prehladama, astmom, kašljem, bronhitisom i upalom grla. U slučaju da bolujete od gingivitisa i drugih infekcija usta ili desni, koristite ga za ispiranje usta ili kao pastu za zube. Tamijan je izvrsno sredstvo za čišćenje organizma i pomaže da se rešite svih toksina i hemikalija zarobljenih unutar tela. Osim toga, ova biljka može podstaći proizvodnju belih krvnih zrnaca i tako ojačati imunitet. Eterično ulje od tamijana dugo se upotrebljavalo za dezinfekciju ruku pre operacije. Danas ulje tamijana pomaže u lečenju suvog kašlja te u borbi s depresijom, hroničnim umorom i nesanicom. Ulje tamijana može poboljšati cirkulaciju, povećati krvni pritisak te poboljšati memoriju i logičku sposobnost, ali ga uvek treba koristiti umereno i sa oprezom.

Pogledajte za što se još koristi ova moćna biljka, a ako ima neku od sledećih bolesti, svakako potražite preparate od tamjana:

deluje kao prirodno sredstvo za dezinfekciju
pomaže u infekcijama mokraćnog sastava i mokraćnog mehura
leči vaginitis i Kandidu (Candidu)
leči gljivice na noktima
ublažava ugrize insekata i iritaciju kože
pomaže u lečenju atletskog stopala
rešava problem akni i bradavica
stabilizuje nepravilne menstruacije
iskorenjuje parazite
pomaže ozledama kože da se brže oporave
smanjuje reumatsku bol, sportske povrede, bolove u mišićima, išijas, uganuća, giht i artritis
podiže nivo omega-3 masnih kiselina u bubrezima, mozgu i membranama srčanih stanica

5 stvari kojih bi se trebalo odreći za lepu kožu

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.