Zimske namirnice za VITKOST

by | januar 10, 2010

Suvo voće će u potpunosti zadovoljiti tvoju potrebu za slatkim.

Od svih godišnjih doba upravo zima predstavlja najveću pretnju liniji. Osim prazničnih izazova u obliku slasnih kolača, masnih delikatesa i povećih količina alkohola kojima i najverniji pobornici umerenosti teško odolevaju, hladnoća će te najčešće prikovati uz televiziju, a neretko i uz grickalice.

Članak se nastavlja posle reklama

 

top 5 zimskih namirnicaCeloj zimskoj priči ne pomaže ni činjenica da su zimska jela tradicionalno bogata kalorijama. Prema nekim podacima svako od nas tokom zime prosečno „nabaci“ minimalno pola kilograma, a situacija poprima ozbiljnije razmere kada se razmotri da retki uspeju da izgube novostečeno masno tkivo.

 

Članak se nastavlja posle reklama

U crnom scenariju, ako prebrojiš sve svesno proživljenje zime, vrlo lako te može šokirati broj kilograma koji su posledica samo „preživljavanja“ zime.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Mnogi se sada već pitaju da li je uopšte moguće da se zimi održi vitka liniju. Uz malo mudrosti i mašte, odgovor je, naravno, potvrdan.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Činjenica je da je izbor namirnica zimi najoskudniji, ali uz pomno planiranje i iskorišćavanje onoga što priroda pruža, granice ne postoje. Zimi valja posezati za hranom koja greje organizam i štiti od hladnoće. Zbog toga su kuvane supe obrok broj jedan na listi zimskih jela prijatelja vitkosti.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Za svoju supu biraj različito korenasto povrće poput peršuna, pastrnjaka, šargarepe, luka, koje možeš i dodatno da obogatiš dodatkom belog luka i đumbira koji osim posebne arome imaju i zagrejavajuće delovanje.

 

Rafovi prodavnica su takođe prepuni smrznutog povrća i voća čija nutritivna vrednost ne zaostaje za svežim namirnicama. Zbog toga ne postoji razlog da raznoliko povrće ne čini niskokaloričan i ukusan prilog najbolje laganom mesu ili ribi, a nećeš pogrešiti ni ako od povrća pripremiš varivo sa malo dinstanog mesa po želji.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Dodatno, zimnice koje već odavno nisu rezervisane samo za spretne domaćice koje ih pripremaju nego su široko dostupne, predstavljaju odličan izbor za razne salate.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: