Kako da nasmejete svoju bebu?

by | jul 20, 2012

Da li ima ičeg lepšeg od bebinog osmeha? Otkako se dete rodi ono je izvor radosti novopečenih roditelja, a jedna od najlepših stvari koju može da im pruži je osmeh.  Pravi prvi osmeh se javlja u uzrastu od oko mesec dana, ponekad i nakon dva meseca.

Podstaknite bebu da se smeje!

Kada se prvi puta nasmeje, dete osmehom iskazuje svoje unutrašnje stanje, a roditelji, kada primete prvi osmeh, prirodno, stalno žele da ga dete ponovi. Tu se javlja “problem” jer se osmeh ponavlja neredovno do šestog meseca. Mi vam predlažemo igre kojima ćete podstaći bebu da se smeje što više.

Članak se nastavlja posle reklama

Igra skrivanja

Ku-kuc, gde je beba? Najdraža igra za mališane. Sastoji se od pokrivanja lica i skrivanja od deteta i zatim iznenadnog pojavljivanja. Iznenađenje nestanka i pojavljivanja praćeno grimasama lica garantovano bebu tera na osmeh.

Članak se nastavlja posle reklama

Draga beba

Pravite se da “jedete” slatke bebine prstiće na nogama i rukama tako što ćete ih nežno grickate. Pazite da ne zagrizete prejako, jer su deca osetljivija.

Članak se nastavlja posle reklama

Muzika i pesma

Deca vole da slušaju zvuke, a još će ih više voleti ako im puštate muziku svakog dana. U pesmu možete osmislite zajednički ples ili pokrete.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: