Modni saveti za trudnice

by | oktobar 15, 2012

Žene koje su u drugom stanju trebalo bi posebnu pažnju da obraćaju na svoj stil oblačenja.  Postoji nekoliko modnih pravila koje bi trebalo slediti, ali i one koje bi trebalo izbegavati.

1. Visoke potpetice
Nošenje visokih potpetica nije dobro za zdravlje, pogotovo tokom trudnoće. Osim što dovode do mnoštva zdravstvenih problema, velike su šanse da ćete se spotaći i povrediti, a to može da dovede i do pobačaja.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Uska odeća
Većina žena je navikla na nošenje uske garderobe tokom trudnoće. Neke žene namerno nose usku garderobu kako bi sakrile stomačić, ali to spada među najgore modne promašaje za trudnice. Osim toga, takav način oblačenja može uticati na zdravlje vašeg deteta. Trebalo bi da nosite odeću koja vas ne steže i u kojoj se osećate udobno.

3. Bojenje kose
Bojenje kose takođe bi trebalo izbegavati tokom trudnoće jer gotovo sve boje za kosu sadrže amonijak. Ova hemikalija ima jak miris i kada se udiše može izazvati mučninu i povraćanje.

4. Operacije
Bilo koja vrsta estetske hirurgije nije poželjna tokom trudnoće. Prilikom estetske higurgije koriste se mnoge hemikalije koje prodiru u kožu i na taj način se mešaju sa vašom krvi, što može uzrokovati različite probleme tokom trudnoće.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Donji veš
Nikada ne nosite tesan donji veš tokom trudnoće. Intimne delove tela takođe ne bi trebalo pritiskati tokom trudnoće. Ovo se posebno odnosi na vaše grudi, koje u tom periodu proizvode mleko.

Tagovi: