Sa detetom na putovanju

by | jul 12, 2012

Duže putovanje za neke roditelje predstavlja pravu noćnu moru jer je poznato da deci veoma teško pada da dugo sede na jednom mestu. Pre putovanja uzmite u obzir ovih nekoliko saveta zahvaljujući kojima će putovanje proći brzo i bezbolno.

Ako putujete autom, dete smestite u sedalicu za automobil radi sigurnosti, a pobrinite se i da je vašem mališanu udobno.

Članak se nastavlja posle reklama

Prilikom pakovanja, imajte na umu činjenicu da većinu stvari možete da kupite bilo kada i bilo gde, pa nema potrebe da ponesete celu kuću. Najvažnije stvari koje uvek morate da imate pri ruci, poput pelena, hrane, dodatne odeće, spakujte na vrhu kofera ili tobe.

Ukoliko imate mogućnost, najbolja opcija je putovanje noću, jer tada dete spava pa će mu lakše biti da podnese dugu vožnju.

Kada pravite pauzu, izaberite mesto koje ima igralište sa ljuljaškama i slično ili travnate terene na kojem se dete može malo razgibati.

Članak se nastavlja posle reklama

Da se deca na odmoru ne bi dosađivala, pokušajte da provedete što više vremena napolju i uključite ih u različite igre. Ne osećajte grižu savesti ako ne provedete sve vreme sa svojim detetom. U većini turističkih destinacija dete možete uključiti u različite aktivnosti, radionice i sportske aktivnosti, gde će se družiti sa vršnajcima. A to će vama pružiti priliku da se odmorite.

Tagovi: