Categories Kosa

Kako da prirodno osušite kosu, a da ona bude stilizovana

Kao što vec znate, današnji modni trendovi kada je u pitanju kosa zagovaraju što prirodniji izgled kose. Što znači manje vremena provedenog u ispravljanju, uvijanju i svakom drugom stilizovanju. Kosa bi trebalo da izgleda nemarno, kao da ste je “samo” osušili i izašli iz kuće, ali sa druge strane negovano i u tim okvirima stilizovano.

Ali budimo iskreni, kosi je ipak potrebno malo stilizovanja da bi ona ozgledala lepo iako je “samo” osušena. U zavisnosti od tipa kose pokazacemo vam kako da postignete silizovanu-nemarnu frizuru.

Prava kosa

Ako imate pravu kosu, a zelite da postignete nemaran izgled, a da pri tome vaši krajevi ne izgledaju suvo, potrebno je da nakon pranja kose na nju nanesete sredstvo za volumen, i cesljate je dok je skroz ne razmrsite. Nakon toga ispletite dve labave pletenice i ostavite kosu da se osuši. Kada se kosa osuši, raspletite pletenice i dobicete blago talasastu kosu.

Kovrdžava kosa

Imate kovrdžavu kosu i ne znate kako da imate definisane lokne bez previše truda. Naš savet je da tokom pranja kose stavite regenerator, onda kosu rascešljajte retkim češljem i isperite. Onda iscedite visak vode, a zatim stavite preparat za kovrdžavu kosu koji se ne ispira, čime ćete potići dodatnu vlažnost kose. Potrudite se da preparat bude ravnomerno nanet na sve vlasi. Za dnevnu varijantu stilizujte kosu u jednostavnu visoku punđu. Kada budete pustili kosu, imaćete sjajne, definisane lokne.

Talasasta kosa

Šta god da radite, nemojte brisati talasastu kosu kada je vlažna – na taj način sigurno bi ste uništili dsfinisane talase. Umesto toga, pratite ovaj jednostavan trik i izbegavajte da dodirujete kosu. Za savršene meke talase, počnite nanošenjem ulja na krajeve. Onda stavite kosu iza ušiju i zakacite je tako metalnim šnalama da biste postigli dodatno prelamanje kose. Kosu ostavite da se tako osuši. To je trik profesionalnih stilista.

Pročitajte i… Hair trendovi za brinete koje treba da upoznate ove zime

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Instagram/kristin_ess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA