Svinjski vrat na povrću

by | jun 30, 2012

Potrebno je: 

  • 500 g šnicli od svinjskog vrata
  • 500 g šampinjona
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 krompir
  • malo ulja
  • 200 g topljenog sira
  • puter
  • peršun
  • mešavina začina
  • biber

Priprema: 

1. Meso posuti mešavinom začina i biberom, topljeni sir iseći na listiće, crni luk na kockice, šampinjone na listove, šargarepu na kolutove, a krompir na kocke.

2. Na malo ulja propržiti meso i izvaditi na tanjir.

3. Posebno na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu, krompir i šampinjone pa dinstati 30 min.

4. Pred kraj dinstanja posuti mešavinom začina pa presuti u zemljanu posudu.

5. Poređati preko topljeni sir i na kraju staviti meso.

6. Na svako parče mesa naneti kockicu putera i posuti peršunom. Peći u rerni na 200 °C dok ne porumeni.

Kao prilog poslužite pomfrit. Prijatno!

Recept Danijele Tekijaški iz Crepaje

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: