Čega se on uplaši kada pomisli na brak?

by | jun 6, 2014

Brak je životna faza u kojoj muškarac i žena započinju novo, jače i intimnije razdoblje života. Iako žene o tom činu sanjaju od malena, muškarcima takva pomisao može izazvati strah, nervozu i tremu. Istraživanje provedeno na uzorku oženjenih muškaraca otkrilo je kako većina pripadnika jačeg pola ima vrlo slične strahove o braku, a mi vam otkrivamo koje.

brak

Plašim se da ćemo retko voditi ljubav

Manjak seksa i gubitak seksualnog apetita muškarcima je najveći strah. Ali seks nema nikakve veze s brakom kao takvim, a jedini način da održavate kvalitet seksualnog života je, naravno, da vodite ljubav.
Svaka duga veza, bila ona ozakonjena ili ne ima uspona i padova za šta je najviše zaslužan užurban način života, a jedino rešenje problema je održavanje strasti. Imajte na umu kako seks oslobađa od stresa, pojačava cirkulaciju i oslobađa hormon sreće.

Šta ako naletimo na nepremostive životne prepreke?

Život je prepun prepreka. Bolest, smrtni slučaj u porodici ili finansijski šokovi samo su neki od problema koji mogu ‘uzdrmati’ stabilnu vezu. Upravo u tim stvarima većina partnera postaje bliskija i iskrenija, a njihova veza jača. Ako zajedno ‘pregrmite’ male nevolje, zajedno ste spremni i za one puno veće.

 Šta ako prestanemo biti privlačni jedno drugom?

Kako u vezama, tako i u životu,  sve je moguće. Ali kada muškarac odabere ženu s kojom želi provesti ostatak života, to nije slučajna i mala stvar.Želite li biti sigurni da će ona mala iskra privlačnosti titrati još dugo, u vezu treba uložiti malo truda. Povremeni komplimenti kao i organizovani  topli trenuci prepuni strasti vezi daju dinamiku koja je veoma važna.

Šta ako zapravo nismo srodne duše?

Izraz ‘srodne duše’ zapravo je samo pojam s filmskog platna, posebno ako ste ga izgovorili s nekoliko različitih partnera. Nitko od nas nije osuđen na samo jednu osobu s kojom može biti srećan. Tokom života ćemo upoznati mnogo kvalitetnih ljudi s kojima imamo puno zajedničkih tačaka. Među njima će se naći i osoba s kojom želite provesti život. To ne znači da će u vašoj vezi uvek cvetati ruže već da pored sebe imate osobu na koju možete računati u dobrim i lošim trenucima.

Šta ako se ispostavi da smo dva potpuno različita sveta?

Brak je drugi korak u vezi. Prvi korak pak čini faza upoznavanja u kojoj partneri uživaju u zajedničkom društvu te malo po malo počinju otvarati svoju dušu dragoj osobi.

Izvor: zadovoljna.hr

Tagovi: