Modni žiri: Štikle u dnevnim kombinacijama

by | jun 11, 2015
Priredila: Ivana Ilijin, modna novinarka

Priredila: Ivana Ilijin, modna novinarka

Kada su me pitali zašto studiram ekonomiju, jedan od odgovora je bio „kao ekonomista moraš da se oblačiš poslovno, a poslovno je tako seksi!“

I da, žene zaposlene na nekom administrativnom radnom mestu su veoma elegantne, evo kako one ukombinuju štikle u svoje poslovne outfite.

1

Jednostavno i ne preterano. Jedini aksesoar sat i torbica, i zaista, da je outfitu pridodata ogrlica ili još neka sitnica, kombinacija bi se mogla klasifikovati kao idealna za noćni izlazak. Ovako, vidimo savršenu dnevnu odevnu kombinaciju koja uz crvene štikle, koje su „razbile“ crninu deluje krajnje pristojno.

Kliknite za nastavak teksta

2

Dok su štikle u prethodnoj kombinaciji delovale udobno i idealno za dnevnu kombinaciju, ove su potpuna suprotnost. Problem predstavlja i suknja koju bih jedino uz belu majicu i teksas jaknu mogla oceniti kao stajliš, ali nikako uz ovakvu košulju i pojas, koji je uzgred, jedino što mi se dopada od svih komada koje vidimo na ovoj fotografiji.

3

Pantalone na peglu će uvek biti najbolji izbor za posao. U beloj boji deluju posebno elegantno. Na slici vidimo još jedne udobne štikle koje su se odlično uklopile uz ovu modnu kombinaciju. Bilo bi dobro da je i torba potpuno bele boje.

4

Kada svetske zvezde mogu da iznesu konjski rep na crvenom tepihu, možete i sa takvom frizurom da se pojavite na poslu. Linija duž bočne strane provlači se kako na elegantnim, tako i na sportskim pantalonama. Mislim da je odlična sa sužavanje i lepše vizuelno oblikovanje nogu. Torba u ulozi „razbijača“ je odličan izbor, a štikle, na svu sreću, nisu iste nijanse, a to su greške koje se najčešće prave. Pustite jedan komad neka dominira u vašem outfitu.

5

Ovo je prikladna i neutralna modna kombinacija. Da je neko mlađi ovo obukao, imala bih dosta zamerki i tada bih savetovala umesto sakoa i bele majice teksas jaknu. Međutim, na ovoj dami ovakav outfit deluje potpuno svedeno. Takođe, u ovoj kombinaciji „razbijač“ ne bi bio dobrodošao, i igranje bojama nije poželjno. Nasuprot tome, na crnoj podlozi je to svakako poželjno.

6

Ovde vidimo još jednu neutralnu kombinaciju. Dopadaju mi se cipele, naročito zbog toga što imamo kontrast između golih članaka i džempera. Ovi biseri u boji su potpuno out, i uopšte mi nije jasno zašto bi ih iko ikada nosio.

Tagovi: