Nova pravila za lepotu obrva: Moraju da budu u skladu s kosom

by | novembar 26, 2011

Svako prema svom licu treba da odredi debljinu i luk obrve, a najvažnije je pravilo da obrve budu usklađene s kosom, za plavuše dve nijanse tamnije, a crnke svetlije

Madonin dramatični izgled s plavom kosom i crnim obrvama bio je cool u ‘80-ima, ali ako danas prihvatite takav izgled, izgledaćete neprirodno i čudno, objašnjava holivudska šminkerka  slavnih Anastasia Soare.

Upravo je ona zaslužna za savršen izgled obrva Kim Kardašijan, a govori kako joj mnoge žene dolaze zahtevajući upravo takve obrve. Ali,  Soare objašnjava kako je svako lice drugačije, a za savršen izgled obrva potrebna je harmonija između debljine, oblika i boje obrva.

Najvažnije je da je boja obrva prirodno usklađena s kosom. Glavno pravilo je da žene koje imaju tamnu kosu odaberu dve nijanse svetlije obrve, a plavušama se preporučuju dve nijanse tamnije od boje kose. Ženama svetlije kose ponekad odgovara i nijansa obrva koja je jednaka boji kose.

Posebna boja za obrve

Ako farbate  kosu, nekad je potrebno i obojiti obrve, ističu šminkeri. U tom slučaju koristite  samo specijalizovane boje za obrve, a ne boju za kosu koja može da iziritira područje oko očiju.

Testiranje boje na podlaktici

Odabir boje za obrve “od oka”  po pravilu završava pogrešno. Prava nijansa za obrve testira se na unutrašnjoj strani podlaktice, savetuju šminkeri.

 

Tagovi: