Žena i magija

by | april 15, 2016

Regionalna konferencija „Pro-Femina 2016“ na temu “Šta žene žele” održana je u četvrtak, 14. aprila 2016. u Beogradu u hotelu Metropol Palace. Posebnu atmosferu ovogodišnjoj konferenciji dao je i jubilej magazina, 15 godina od izlaženja prvog broja.

GOR_0311

Na konferenciji se diskutovalo o tome šta je stvarno važno za žene i na kom mestu se one nalaze u današnjem društvu. Bilo je reči i o tome da li je život u ravnoteži danas moguć? Preko 150 profesionalaca iz oblasti medija, marketinga, PR-a, komunikacije, umetnosti, univerzitetski profesori i studenti, predstavnici najuticajnijih kompanija i medijskih agencija iz celog regiona učestvovalo je u raspravi na zadatu temu,jer je žena uvek neiscrpna nepoznanica. Pored ovih tema, poznati muškarci su otvoreno govoriti o muško-ženskim razlikama u pogledu na život, karijeru, partnerske i porodične odnose..

Posetioci su po prvi put mogli da obiđu Experience Zone sa štandovima najprestižnijih kozmetičkih, modnih, prehrambenih i zdravstvenih brendova, da isprobaju njihove proizvode i tretmane, konsultuju se sa stručnjacima i predahnu u cafe zoni!“

GOR_0182

Ono što je posebno izazvalo pažnju jeste, možemo reći, i eksperimentalno gostovanje tri stručnjaka iz sfere ezoterije. Dugački redovi prisutnih koji su čekali odgovore od ezoterista, skrenuli su pažnju na temu šta još žene žele, iako moramo priznati da je u redu bilo dosta i muškaraca. Svi su želeli da im orjentalni beli mag Šeherzada prorekne sudbinu gledajući u svoju magičnu kuglu i karte, da im numerolog Mirjana Milosavljević Mina preko brojeva pomogne da bolje vide svoj život u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, kao i da im poznati astrolog Predrag Petković vidi sudbinu preko zvezda.

GOR_0314 GOR_0313

Kroz nastup ezoterista i ovako velikog interesovanja, jasno je bilo da su tajne ezoterije gotovo deo našeg folklora, a možda i još jedan od odgovora šta žene žele, da znaju šta ih čeka, šta da promene u životu, ali najviše od svega hoće li doživeti svog „princa“ na belom konju ili bar od svog sadašnjeg partnera napraviti „malog princa“.

Kada pričamo o nadrealnom uvek je prisutna misao o magiji, bila ona ljubavna ili neka druga. Magiju često koristimo kao sinonim za nešto lepo, magija lepe prirode ,magija lepih reči, magija lepe umetnosti…, ali postoji i ona ezoterijska magija koju neki priznaju, a neki i ne. Njom se bave posebno nadareni ljudi, kao što su bili i naši gosti, orjentalni beli mag Šeherzada, numerolog Mirjana Milosavljević Mina i astrolog Predrag Petković.

GOR_0315 GOR_0316

Pitali smo orjentalnog belog maga Šeherzadu da nam objasni pojam magije. Evo šta je rekla:

Magija je reč grčkog porekla i znači čarolija. Po narodnom verovanju predstavlja pojavu kada smrtna bića čine čuda korišćenjem natprirodnih sila ili uz pomoć natprirodnih bića. Verovanje u magiju se razvilo u Haldeji, jugoistočnom delu Mesopotamije, a preko Persije i Egipta se raširilo na zapad. Magija obuhvata belu (dobro) i crnu (zlo). 

Ono šta možemo reći za ovaj dan, vezan za manifestaciju poznatog časopisa „Lepota & Zdravlje je da je, osim konstruktivnih rasprava vezanih za ženu, izlaganja prehrambenih proizvoda, proizvoda za lepotu i zdravlje, bio naročito i specifično obeležen velikim interesovanjem za doživljaj – iskustvo susreta sa pomenutim ezoteristima. Beli orjentalni mag Šeherzada je zbog velikog interesovanja primala prisutne do kasnih sati, a mnogobrojni su se i slikale uz njenu magičnu kuglu. Ostaje uspomena na magiju jednog dana, koju je priredio časopis „Lepota & Zdravlje“.

Tagovi: