Ponesite tortu: Dobrotvorna priredba Međunarodnog kluba žena

by | maj 17, 2016

Ova zanimljiva i zabavna priredba počela je pre 5 godina kao mala, neformalna akcija više nalik još jednom druženju za članice Međunarodnog kluba žena, da bi ubrzo porasla toliko da od prošle, 2015. godine nije više bilo moguće organizovati je u nekoj rezidenciji pa se „preselila“ u javni prostor – hotelsku dvoranu. Prošle godine ugostio ju je hotel „Crowne Plaza“, dok će ove godine domaćin biti „In Hotel“. Priredba će početi u 10 sati, a pored aukcije torti koja je glavni sadržaj, biće tu i lutrija sa izuzetno vrednim zgodicima.

MIFO7341

Aukcija torti odvija se tako što svi koji žele da podrže ovu dobrotvornu akciju, donesu na poklon tortu – ili i dve-tri torte! – koje se izlože kako bi privukle kupce. Uz svaku tortu stoji aukcijski listić sa početnom cenom, a kupci se onda nadmeću upisujući ispod veće sume. Ovo nije nimalo lak zadatak budući da su sve torte do jedne, izuzetno atraktivne i svaka predstavlja jedinstvrnu kreaciju.

Beograd, 5. maja 2015. - Medjunarodni klub zena organizovao je danas dobrotvornu aukciju torti, a sav prihod dobijen na aukciji namenjen je siromasnim porodicama, deci i onima kojima je pomoc najpotrebnija. Dobrotvornoj aukciji, odrzanoj u beogradskom hotelu Kraun plaza, pridruzile su se i supruga predsednika Srbije Dragica Nikolic, kao i princeza Katarina. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Prošle godine bilo je rekordnih 65 torti, a donatori su uz ambasade bili pojedinci, firme, poznate ličnosti. Bio je to glamurozan događaj propraćen i umetničkim programom koji je vodio poznati kompozitor Aleksandar Simić i sam donator. Stručni žiri kojim je predsedavao ugledni međunarodni gastronomski sudija profesor Jordan Nastanović imao je veoma težak posao da proglasi tortu-pobednicu. U oštroj konkurenciji, naslov je pripao torti nazvanoj „Srce s trešnjinim cvetovima“ koju je darivala princeza Katarina, drugu nagradu ponela je „Plaza“, dar domaćina, a treću „Zapanjujući Katar“ dar ambasade ove zemlje – doista zapanjujuća kreacija sa pozlatama!

Last touch

Kad je reč o izlicitiranim sumama, pojedine su dostigle zaista zadivljujuće cene, ali je najvažnije da nijedna torta nije ostala neprodata. Dešavalo se i to ne retko, da se donatori vrate kući opet punih ruku: donesu torte na aukciju, ali kupe druge torte za sebe!

Međunarodni klub žena nada se da će i ove godine aukcija torti biti isto tako uspešna i lepo posećena. Dodajmo još da ulaznice koštaju 200 dinara i da sav prihod, kao i uvek, ide u dobrotvorne svrhe.

Respected guests

Tagovi: