Povećajte svoju produktivnost uz ove 3 navike

by | septembar 13, 2018

Ukoliko želite da postanete uspešni u svom poslu, bitno je da motivišete sebi i budete produktivni. Donosimo vam određene radne navike, koje će pozitivno uticati na vašu produktivnost i približiće vas uspehu i ostvarenju cilja!

1. Obezbedite sebi mir

Veoma je bitno da budete dobro koncentrisani na posao, dok radite. Zato se potrudite da utišate telefon i nađete način da izbegnete sve što vas ometa dok radite. Mir je dragocen jer lakše uspostavite fokus i  bolje se koncentrišete na ono što radite, a to svakako čini da efikasnije obavljate svoj posao.

2. Isključite nepotrebne notifikacije

Dok ste naposlu isključite notifikacije vaših društvenih mreža jer će vam samo odvlačiti pažnju i ometaće vašu koncentraciju. Kada završite sa poslom i otvorite svoje aplikacije, sva obaveštenja biće tu, a neće vam ometati pažnju zvučnim signalima dok radite.

3. Zaboravite multitasking

Nemojte trošiti energiju radeći nekoliko stvari istovremeno. Nećete ništa postići. Bićete rastrzani i ni jedan posao nećete dovesti do kraja. Ukoliko sa druge strane radite jednu po jednu stvar, bićete usredsređeni i mnogo prodktivniji. Istraživanje je pokazalo da ukoliko radimo više stvari istovremeno naša produktivnost opada čak za 40%.

Dobra organizacija, koncentracija i posvećenost su sve što vam treba da biste uspeli! 

Pročitajte i…Business priručnik: Kako da postanete uspešna poslovna žena

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T. V.

 

Tagovi:

top