Čizme preko kolena su ponovo u modi: 5 trendi načina kako da ih kombinujete

by | oktobar 22, 2022
Čizme preko kolena

Čizme preko kolena će, prema modnim stilistima, biti totalni hit ove jesenje i zimske sezone. A u nastavku saznajte kako ćemo ih nositi.

Ove čizme nisu baš najlakši komad odeće za kombinovanje. Da biste ih nosili, morate jasno razumeti kako da ih stilizujete, kako look ne bi prelazio između lepote i vulgarnosti, mode i lošeg ukusa. Između ostalog, ove čizme zahtevaju određenu hrabrost i teško da se mogu smatrati osnovnim predmetom garderobe za svaki dan.

Modni promašaji

Čizme preko kolena same po sebi privlače pažnju, pa je važno sa čime ih upariti.  Lakirane čizme, visoke potpetice, mini haljina uz mrežaste čarape može zaista da pruži pogrešan utisak.

Čizme i biciklistički šorts u kombinaciji sa kratkom donjom jaknom jeste trendi opcija, pogodna je za osvajanje društvenih mreža u duhu Kylie Jenner, ali je to teško zamisliti u svakodnevnom životu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Boot Corner (@thebootcorner)

Ove čizme ističu širinu kukova, pa pri izborua vodite računa da se ne završavaju na najobimnijem mestu.

Čizme sa kariranom mini suknjom su oprostive za učenice, ali malo je verovatno da će na starijim ženama izgledati privlačno. Ali to ne znači da čizme imaju starosnu granicu!

Kako nositi čizme preko kolena

Sa dugom haljinom

Ženstven i elegantan izgled može se stvoriti kombinovanjem čizama preko kolena sa dugom suknjom ili haljinom. Cipele mogu biti kožne, lakirane, antilop ili podsećaju na najlonske čarape – nije važno, jer će većina čizme biti skrivena ispod odeće.

Čizme preko kolena i slip suknja

Nežni saten na suknji i džemper sa spuštenom linijom ramena daju mekoću celom izgledu. U takvoj odeći možete ići čak i na posao.

Sa farmericama

Uvucite farmerke u čizme – ako širina pantalona to dozvoljava. Nadamo se da niste bacili skinny farmerice koje su navodno izašle iz mode i ne služe za ništa? Za ovaj look će vam dobro doći!

Čizme preko kolena i blejzeri

Crni izduženi blejzer (da pokriva zadnjicu) može da deluje kao haljina, ali ne i da postane ona slaba karika koja privlači nepotrebnu pažnju. Izaberite čizme u boji blejzera, a hulahopke takođe treba da budu neutralne.

Suknja od tvida

Tvid je sam po sebi plemenit materijal i teško je izjednačiti njegovu reputaciju sa čizmama preko kolena. Dodajte ovde trendi detalje kao što su šešir i torba preko tela i dobićete look u najboljoj tradiciji uličnog stila.

Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete čizme kako bi vam noge izgledale mršavije

Lepota i zdravljesoup__studio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Jevgenija Zukova-Cernova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;