Namestite razdeljak sa strane: Frizure supermodela devedesetih ponovo su in!

by | decembar 12, 2022
razdeljak sa strane, supermodeli devedesetih

Nekada Cindy Crawford, danas Kim Kardashian i Sydney Sweeney – razdeljak sa strane po uzoru na supermodele devedesetih je definitivno hair stil koji će odrediti sezonu

Sve mi smo prosto lude za onim frizurama koje izgledaju fenomenalno, a tako prirodno, kao da ste se upravo probudili. Još je bolje ako vas je priroda nagradila, pa zaista imate bujnu kosu i dovoljno vam je da provučete prste kroz nju i spremni ste za izlazak. Nažalost, za većinu nas dobra frizura je ipak stvar posla i truda, a ne genetike.

Ove praznične sezone potpuni hit su retro frizure koje podrazumevaju volumen, talase i krajnje divlju kosu. Zato i ne čudi što je razdeljak sa strane, kakav su nosili supermodeli devedesetih ponovo ušao na velika vrata. Nekada Cindy Crawford, danas Kim Kardashian.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Kardashian (@kimkardashian)

 

Zašto razdeljak sa strane?

Ovo nije običan razdeljak sa strane! Ovo je razdeljak koji je kruna na frizuri koja odiše bujnošću i seksipilom. On je voluminozan i živahan i kreće se zajedno sa vama, pa to dodaje određenu dozu seksipila.

Frizura supermodela devedesetih nije se vratila tek tako. Ona je još 2021. godine počela da ulazi na mala vrata, pre svega na naslovnicama modnih magazina. Nije drugo trebalo, tek, krajem 2023. platforme kao što su TikTok i Instagram pune su saveta za postizanje ovakvog izgleda. A gde je TikTok – tu je i hair trend.

 

Kome dobro stoji supermodel razdeljak?

Najbolja stvar sa voluminoznim razdeljkom sa strane jeste to što može da ga nosi bukvalno bilo ko. Zbog načina na koji pada oko lica, pogodan je za sve oblike: od srcolikog, preko kvadratnog, do okruglog. Izuzetno laskava frizura! (A ako niste sigurne kakav razdeljak vam zaista najbolje stoji – pogledajte ovde)

Jedine osobe koje će teško uspeti da postignu mnogo sa ovakvim razdeljkom sa strane su žene sa retkom kosom. Nije nemoguće, ali trebaće vam ili ekstenzije ili kovrdže.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

 

Razdeljak sa strane: Izgled supermodela devedesetih korak po korak

 

Korak 1
Na vlažnu kosu nanesite penu od korena do vrha.

Korak 2
Koristeći veliku okruglu četku, počnite da sušite fenom. Pramen po pramen, namotavajte na četku i sušite. Počnite od vrha glave i sa strane (to je mesto gde jačina zvuka najviše pogađa). Kada osušite deo, prstima odmotajte kosu i namestite je onako kako želite da stoji.

Korak 3
Nakon sušenja, nanesite lak za kosu da je učvrstite.

Korak 4
Pramenove čijim izgledom  niste zadovoljni popravite peglom.

Korak 5                                                                                                                                                    Raščešljajte kosu celom dužinom. Koristite češalj sa širokim zupcima.

Korak 6
Slobodno dodajte sprej sa sjajem za kosu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gregory Russell (@gregoryrussellhair)

 

društvene mreže