Oblik obrva u 2023: Ovo su najmodernije varijante za ovu godinu

by | januar 10, 2023
Oblik obrva u 2023

Kakav oblik obrva u 2023. nas očekuje, pokušavamo da otkrijemo u tekstu u nastavku. Evo o čemu se radi.

Čini se da su široke prirodne obrve postojano i nepokolebljivo zauzele prvo mesto u našem svetu lepote. Neko je odustao od eksperimenata svoje mladosti, a neko je u procesu- kupuje serume i ulja za stimulaciju rasta kose. Međutim, moda, pa samim tim i beauty svet, voli da seče tlo pod nogama. Tako, prošle godine bio je sve veći trend da se obrve svedu na minimum: bile su ili potpuno providne, obezbojene i nevidljive, ili što tanje. Budući da se ovaj trend planira se nastavi i tokom 2023. godine, potrebno je da razumete kako da ga protumačite i implementirate u svakodnevni život bez većih gubitaka.

Oblik obrva u 2023.

Dakle, ako se vratite u prošlost i razmislite o estetici 1990-ih-2000-ih koja sada služi kao inspiracija, primetićete da je ultratanak oblik obrva ili boju nekoliko nijansi svetliju od prirodne. Izblajhane obrve omekšavaju lice, za razliku od tamnijih, smatraju mnogi šminkeri. Tokom tih godina, svetle obrve imale su Kate Moss, Madonna i brojne druge ikone toga doba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shideh Kafei (@shidehkafei)


Svetle izblahjane obrve prošle godine ponele su mnoge poznate ličnosti. U senzacionalnom i pikantnom fotografisanju za naslovnu stranu magazina „Intervju“, Kim Kardashian se pojavila u novom svetlu, pretvorivši se iz goruće brinete u platinastu plavuša. Njena sestra Kendal Jenner je „obrisala obrve sa lica“ , pojavivši se na Met Gali. Julia Fox je zaista dobila novi look: izbeljene obrve, zarezi i namerno tanke obrve.

Najmoderniji oblici obrva

Doja Cat je postupila radikalnije, obrijala je obrve i na njihovom mestu nacrtala najrazličitije oblike, boje, sve na osnovu svojih fantazija. Na nedeljama mode proleće/leto 2023. videli smo izbeljene obrve kod Stella McCartney, Balmain, Tommy Hilfiger, Diesel, Givenchi, Chloe…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Šminkerka Isamaia French na reviji Vivienne Westwood povukla je tanke konce iznad izbeljenih obrva za neke modele… Međutim, ako ne želite da posvetlite ili počupate obrve do filamenata, samo pokušajte da malo smanjite oblik. U modi će biti i prirodno tanke obrve sa dlačicama nešto svetlijim od nijanse kose.

Kako ponoviti trend?

Trend izbeljenih obrva će odgovarati devojkama koje su spremne na eksperimente, devojkama plave kose i blede puti. A takođe i za one koji imaju nijansu kose svetlije od nijanse obrva.

Smanjenje širine obrva najbolje se prilagođava na osnovu crta lica. Nemojte preterivati, samo malo smanjite širinu obrva. Ako se plašite da napravite greške, obratite se majstoru obrva.

Blajhanje obrva

Efekat će trajati dugo vremena. Savet je da to ne radite kod kuće, već da verujete specijalisti i osvetlite nekoliko tonova kako biste omekšali crte lica i smanjili kontraste ili doveli osvetljenje do maksimuma kako biste svoj look učinili futurističkom. Druga opcija je teža, posebno za tamne dlake, jer će žuti pigment morati da bude obojen ljubičastim nijansama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bianca Campa (@stylistbianca)

Korektor ili teški ton

Ova kozmetika u najsvetlijim nijansama pomoći će vam da napravite efekat „bez obrva“ odnosno bez drastičnih promena. Da biste to uradili, nanesite kozmetički proizvod na četkicu i češljajte obrve suprostno od rasta, a zatim duž rasta. U tu svrhu će takođe poslužiti beli pigment, bela maskara ili gel za obrve nekoliko nijansi svetliji od vaših obrva.

Lepota i zdravljeNeilson Barnard / Staff via Getty Enrtertainment; Pascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment;