10 imena za devojčice koja donose sreću!

by | februar 5, 2023
10 imena za devojčice koja donose sreću

Svako ime ima svoju energiju. Ali ima onih čija je snaga testirana vremenom. Ovu su imena koja postaju amajlije i čuvaju devojčice od svakog udarca sudbine

Ime je znak – tvrdili su Latini. Stoga ne čudi što svaki roditelj pažljivo bira ime u nadi da će ono detetu pomoći, otvoriti mu put. Ovih 10 imena za devojčice, nadvodno, donose sreću.

10 imena za devojčice koja donose sreću

Marija

Prvo na listi imena koja donose sreću je Marija, kultno za mnoge kulture. Marija je energična, hrabra devojka. Karakter im pomaže da postanu poznate, organizuju posao, budu uspešne. Istovremeno, Marija pleni svojom ženstvenošću – voli da se brine o kući, porodici.

Elena

Ovo ime znači „izabrana“, „svetla“. Tako snažna energija dovela je Elenu na vrh liste imena za devojčice koja donose sreću. One znaju šta žele od drugih, imaju neverovatnu harizmu. Svaka Elenina romantična veza se uspešno razvija, one same biraju odgovarajućeg partnera, sa kojim žive u srećnom braku do starosti.

Katarina

Ime koje se sa grčkog prevodi kao „čista“, „neokaljana“. Žene sa ovim imenom su jake, nezavisne. Ovo ime koje donosi sreću daje Kaći istrajnost, iskrenost, a njena posebna snaga leži u mudrosti. Ovaj kvalitet ih čini pronicljivim, pomaže im da budu ispred drugih.

Lara

Lara je žensko ime sa dobrim značenjem i sudbinom. Ove žene znaju kako da izgrade svoje granice, imaju čvrst karakter. Lara vam neće dozvoliti da preterate, a opet uvek primećuje kada se osoba prema njoj ponaša iskreno. Lara je kreativna osoba koja može pokazati liderske kvalitete i voditi posao.

Olivera

Ona ima retku sposobnost da živi kako želi – bez obzira na druge. Ona zna kako da odredi prioritete i retko kada reaguje spontano. Spolja, takve žene izgledaju smireno, jer Olivere retko pokazuju šta se dešava u njihovim dušama. Istovremeno, takva suzdržanost ih ne sprečava da steknu autoritet među kolegama, poštovanje u porodici, krugu prijatelja.

Viktorija

Ova žena ima složen karakter, ali je to ne sprečava da ostvari svoje ciljeve. U školi ili na fakultetu, Viktorija je dobar učenik i brzo se penje na lestvici karijere. Viktorije osnivaju srećnu porodicu, jer biraju muškarce pravih kvaliteta

Ana

Ime Ana znači „milost“. Devojke koje nose ovo ime  oličavaju mudrost i razuman stav prema životu. Takođe, Ana je ženstvena i odgovorna, ona pomaže drugima da izađu na pravi put, jer imaju jaku intuiciju. Šesto čulo im često pomaže kroz život, pa nisu pohlepne i tu urođenu sposobnost dele sa drugima.

Anastasija

Ime Anastasija ima drevne korene i znači „povratak u život“ ili „vaskrsenje“. Anastasije privlače pažnju svojom lakoćom, ženskom mudrošću. Pored takvih devojaka, ljudi se osećaju sigurnije, postaju produktivniji. Od detinjstva, Anastasija brzo shvata sve novo, odlična je u organizaciji.

Teodora

Ovo je staro ime koje oličava sreću. Žene sa takvim imenom imaju prodoran karakter, znaju da biraju prave reči. U tome im pomaže urođena harizma i sposobnost da u svakoj situaciji izađu suve iz vode. Teodora takođe ima bogatu maštu – nikad joj nije dosadno.

Petra

Petra je jaka žena. U ovom imenu postoji ogromna moć, nije uzalud prevedeno sa grčkog kao „stena“. Žena sa ovim imenom se ne plaši poteškoća i spremna je da se nosi sa njima. Istovremeno, Petra je porodično orijentisana i ne okleva da brine o svojim rođacima.

Deagreez/GettyImagesplus

Tagovi: