Manekenke protiv vrtoglavo VISOKIH ŠTIKLI

by | decembar 30, 2009

 

Tri uspešne manekenke odlučile su da se pobune protiv najnovijeg modnog trenda – cipela sa petom visokom neverovatnih 31 cm modnog kreatora Aleksandera Mekvina.

 

Ebi li kirso

Natasa Poli

 

Kako prenosi „The Independent“, modeli Ebi Li Kiršo, Nataša Poli i Saša Pivovarova odbile su da izađu na modnu pistu u takvim cipelama jer tvrde da im tako opasno visoke pete ugrožavaju sigurnost.

 

Sve viša peta ženske obuće je izvor kontroverzi još od 1994. kad je zbog visokih peta na pisti pala čak i Naomi Kempbel. Cipele iz najnovije kolekcije Mekvina pod nazivom „armadillos“ imaju čak osam centimetara višu petu nego cipele koje je pre 15 godina nosila Naomi.

 

Nove Mekvinove cipele, koje inače izgledaju kao jastogova klješta, toliko su visoke da su se modeli i manekenke konačno pobunile jer se sa razlogom boje povreda.

 

Visoke stikle

 

Naravno, ne kritikuju svi ove svemirske cipele (verovatno je tu najviše onih koji ne moraju da ih nose) – neki modni kreatori su ih nazvali umetničkim delom, a pevačica Lejdi Gaga ih uveliko nosi.

 

Kako god bilo, potez tri slavne manekenke je vredan hvale i možda može da bude početak borbe modela za to da na pisti ne moraju da hodaju u nebeski visokim potpeticama, preuskim korzetima ili da više neće moraju da budu anoreksično mršave.

 

Naravno, da bi se nešto slično desilo, te odluke donela bi svakako modna industrija koja, nažalost, još daje prednost “umetničkim delima“ poput ovog Aleksandera Mekvina.

 

 

 

Tagovi: