Vaspitavajte dete, ali BEZ VIKANJA

by | decembar 31, 2009

Vaspitanje bez vikanjaKada odlučite da promenite sebe kako biste bili najbolji roditelji, nagrada će vam biti deca koja su odgovorna, smirena, samostalna


Vaspitanje dece je najodgovorniji zadatak sa kojim se susreću roditelji. Međutim, zahvaljujući knjizi „Odgojite svoje dete bez vikanja“ to postaje mnogo lakše. Njen autor je mr spec. Hal Edvard Rankel, američki bračni i porodični terapeut i jedan od najpriznatijih svetskih stručnjaka za to područje.

 

Time što napušta pristupe koji se usredsređuju na decu i temelje na metodama koje neminovno dovode do neuspeha, ova knjiga podstiče vas da obratite pažnju na sebe, budete smireni, i neprekidno radite na sebi. Ne bavi se samo jačinom našega glasa dok se obraćamo svome detetu. Uči nas da reagujemo smireno i staloženo i to tako da se usredsredimo na sopstveno ponašanje umesto na ponašanje svoje dece… za njihovo dobro.

Lepo vaspitanjeKada to shvatimo i odlučimo da promenimo sebe kako bismo bili najbolji roditelji deci, i ishod će biti najbolji – nagrada će nam biti deca koja su odgovorna, smirena, samostalna, samouverena… Ovo je pravo vreme za promenu. Uspostavljajte nove odnose sa svojom decom protkane smirenošću, međusobnim poštovanjem i ljubavlju. To je odnos za kakvim žudite i vi i vaša deca.

 

Vi ste oni koji bi trebalo da započnete revoluciju u svojoj porodici i učinite to iz ovih stopa. Ovo nije samo „još jedna knjiga o vaspitanju dece“. Ovo je prva knjiga koja od početka do kraja tvrdi da u roditeljstvu NIJE REČ o deci… već o roditeljima.

 

Tagovi: