Muškarci varaju kad su pod pritiskom da postanu očevi

by | oktobar 1, 2012

Svaki deseti muškarac prevari svoju suprugu zbog pritiska koji nastaje isplaniranim seksualnim aktivnostima, dok četiri od deset muškaraca tvrde da su zbog toga postali impotentni, otkriva novo istraživanje. 

U studiji, čiji su rezultati pokazali da pokušaji začeća kod muškaraca uzrokuju akutni stres, učestvovalo je više od 400 ispitanika.

Stručnjaci za trudnoću i plodnost parova savetuju da seksualne odnose imaju onda kada žena ovulira. Postoje i vrlo osetljivi uređaji koji tačno u minut mogu da predvide kada je žena najplodnija.

Međutim, kako se broj isplaniranih seksualnih odnosa povećavao, tako je rastao i novi stresa kod ispitanika. Nijedan od muškaraca pre toga nije imao nikakvih seksualnih problema.

Ovo istraživanje je potvrdilo rezultate ranijih studija koje kažu da muškarci pod stresom proizvode manje testosterona, što onda utiče na njihov libido.

Isplanirani seksualni odnosi stvaraju veliki stres kod muškaraca, koji uzrokuje probleme pri erekciji, a u nekim slučajevima i vanbračne afere.

Tagovi: