Pletenice: Napravite trendi frizuru poput Blejk Lajvli

by | maj 15, 2013

Sudeći po revijama za proleće 2013. vodećih svetskih dizajnera, poput Roberta Kavalija i Oskara de la Rente, pletenice su potpuno dominirale modnom pistom. Trend sa modne piste brzo je zaživeo i među „običnim“ svetom, te možemo slobodno reći da su pletenice frizure broj jedan ove sezone.

Blejk1

U moru hair trendova, posebno se izdvojila riblja kost. Za razliku od klasične francuske pletenice koja se plete od tri pramena kose, u ribljoj kosti isprepliću se samo dva. Takođe, pletenica ne počinje da se plete od vrha glave, nego se pramenovi uzimaju niže, tik iznad ušiju.

Riblja kost može da bude i ravna i kovrdžava. Odredite sredinu, te kosu na slepoočnicama lagano zapletite, a potom spojte leve i desne ispletene pramenove tačno na sredini sa spoljašne strane glave, te učvrstite pletenicu. Tako se možete poigrati i s kovrdžavom, i ravnom kosom. Riblja kost istovremeno može da bude glamurozna i vrlo praktična.

Frizura Blejk Lajvli odiše grčkim glamurom. Trik je u tome da kosu prethodno osušite okruglom četkom, tako da bude svilenkasta i ravna kako bi rep bio savršen. Ako želite da pletenica bude duža, poigrajte se sa ekstenzijama. Otkrivamo vam kako sami možete da napravite ovu frizuru – korak po korak.

Riblja kost sa dva pramena:

  • Podelite kosu na polovini glave na dva dela. Izdvojte potom mali pramen sa spoljne strane leve polovine kose.
  • Prebacite taj uski pramen preko leve polovine kose, pa ga obmotajte oko desne polovine i čvrsto zategnite.
  • Spojte pramen s leve strane tako da se stopi u veliki desni pramen kose.
  • Odvojte potom novi, tanki pramen sa spoljne strane desne polovine kose.
  • Prebacite uski pramen preko desne, te ga obmotajte oko leve polovine kose i čvrsto zategnite.
  • Tanki pramenovi su u obliku slova X, a kosa je i dalje podeljena na dva velika pramena. Ponavljajte postupak od prvog do poslednjeg koraka.

Blejk2

Tekst: Life Content

Tagovi: