Zablistajte u punom sjaju u četiri koraka

by | jul 22, 2013

Pred vama je veče kada treba da zablistate. Međutim, umorni ste i pomalo bezvoljni, i najviše biste voleli da ne morate nikuda da idete. A šta ako baš morate? Ne očajavajte. Pratite ova četiri saveta.

kupka

1. Kadu napunite toplom vodom, a uz ivicu kade obesite kesicu koju ste napunili mirisnim, lekovitim biljkama: kamilicom, nanom, lavandom. Dodatak nekog eteričnog ulja ili šake krupne morske soli poboljšaće proces opuštanja mišića. Ukoliko vam ne prija položaj vrata i glave prilikom ležanja u kadi, urolajte veći peškir i stavite ga ispod glave. Lezite u kadu, zatvorite oči i opustite se. Osećajte se kao filmska diva koja će svakog muškarca da baci pod noge! Uživajte!

2. Posle „potapanja“ bilo bi veoma korisno da telo energično istrljate frotirskom rukavicom. Nakon što ste izašli iz kade, nemojte se brisati, već navucite na ruku rukavicu od grubljeg frotira i započnite masiranje od stopala. Važno je da svi pokreti budu usmereni prema srcu. Ovim postupkom poboljšaćete cirkulaciju i odmah se osećati mnogo, mnogo bolje. Na tako pripremljenu kožu nanesite hranljivo mleko ili losion za telo i utrljavajte ga sve dok ga koža potpuno ne upije.

3. Pripremite hranljivu masku za lice, vrat i dekolte. Sastojci koje ćete staviti u masku zavise od vašeg tipa kože. Ukoliko imate suvu kožu, izbor za vas je med, pavlaka, maslinovo ulje, žumance, a ako vam je koža masna, izaberite rendanu jabuku pomešanu sa kašičicom sveže ceđenog limunovog soka ili kašu od mekinja i mleka.

Ako je vaša koža sklona proširenim porama i mitiserima, ulupajte jedno belance i stavite ga na lice. Držite ga sve dok se ne stegne i isperite mlakim čajem od kamilice. Glina je izuzetno dobra za svaki tip kože. Dve kašičice praha zelene gline pomešajte sa nekoliko kapi vode i pomoću četkice nanesite na lice izostavljajući deo oko očiju. Ostavite glinu na licu dok ne pobeli, a zatim je isperite.

4. Sada vam ostaje još samo da se našminkate i napravite frizuru. U korišćenju dekorativne kozmetike nemojte preterivati, jer u ovom slučaju važi izreka „manje je više“. Odnosno, upotrebite sasvim malo šminke, ali je pravilno nanesite. Za ovo veče možete naneti ruž neke boje koju ne koristite tako često, pa neće izostati ni efekat iznenađenja.

Autor: Life Content

Tagovi: