Roditelji imaju uticaj na naš ljubavni život

by | septembar 25, 2013

Ako ste dosad rešavali svađe između svojih roditelja, vrlo je verovatno da ćete takvu ulogu igrati i kasnije u životu. Možda su vaši roditelji bili prestrogi, ali vrlo je verovatno da ćete i vi biti takvi. Evo odgovora na pitanje kako naši roditelji mogu da utiču na naš ljubavni život.

roditelji

1. Ko je glavni?

Portal “Women’s Health” ističe kako u vezi gotovo uvek samo jedan „nosi pantalone“. Ako je to bio vaš tata, vrlo je verovatno da će i vas privući takvi karakterno jaki muškarci. A ako završite s potpuno drugačijim muškarcem, vrlo su velike šanse da ćete pokušati da ga „očvrsnete“.

2. Da li vaši roditelji zavise od vas?

Ako ste vi dosad rešavali svađe i probleme između svojih roditelja, vrlo je verovatno da ćete takvu ulogu igrati i kasnije u životu i ne samo za svoje roditelje, naravno. Pa će vas tako privlačiti muškarci koji će verovati da im treba vaša pomoć kako bi bili srećni.

3. Problemi s intimnošću?

Neki roditelji odlučili su se za „robotski stil“ vaspitanja dece, bez preteranog tepanja, dodira, zagrljaja i slično. Upravo takva deca i sama vrlo često imaju problem s intimnošću, jer su tako naučeni, što se odražava i na spavaću sobu, ali i izvan nje.

4. Preterano strogi roditelji?

Ako su vaši roditelji bili prestrogi, vrlo je verovatno da ćete takva biti i vi. Ako je vaša mama bila ta koja se stalno „okomljavala“ na vašeg tatu, a s njom ste bili u boljem odnosu, veća je verovatnoća da će vam takvo ponašanje biti sasvim normalno. Ako ste bili bliskiji s tatom, iz saosećajnosti nećete biti takvi prema svom partneru.

Izvor: Index.hr

Tagovi: