Top 10: Naočare koje će biti najtraženije ovog proleća!

by | februar 7, 2014

Piše: Srđan Šveljo
www.urbanlook.info

Foto: Aleksandar Kamasi

Foto: Aleksandar Kamasi

Čim „zazimi“, mi se bacamo na prolećne i letnje trendove a taj pogled u sunce ne može se ni zamisliti bez odličnih sunčanih naočara. Za sezone koje dolaze dizajneri su smislili zanimljive i lepe trendove. Neki se osvrću na prošle dekade, na zaboravljene epohe i inspiraciju crpe iz svega što je bio kult tog vremena (Ray Ban, Persol, Vogue, Giorgio Armani, Chanel…) a neki opet hrabro pokušavaju da pregaze vreme u kojem su i da postave neke buduće trendove (Miu Miu, Dolce & Gabbana, Prada, Tom Ford, Versace, Burberry…) I nema kraja modi, trendovanju i svemu onome što nas očekuje tokom 2014, a tiče se jednog od najtraženijih modnih detalja.

top_trends1

AVIATOR model

Jedan od najstarijih i najprepoznatljivijih modela naočara i ove godine je u trendu. Koliko je zastupljen u muškoj modi toliko mu ni žene ne odolevaju, pa slobodno mogu reći čak poseban šarm daju kada na neku šik kombinciju stave aviator model sunčanih naočara. Ovo je model koji, siguran sam, neće nikada izaći iz mode jer varijacije na temu samo iznenađuju iz sezone u sezonu!

CAMO dezen

Kamuflažni ili militari dezen već dugo hara modnim svetom, ali od skoro i nekim sofisticiranijim modnim detaljima – kao što su naočare. Ovaj dezen u različitim varijacijama boja svakako je najprihvatljiviji mlađoj populaciji. No militari trend je, ne smemo zaboraviti, podjednako zanimljiv i malo starijima tako da je ovo dezen koji će tek postati opšte prihvaćen kada su u pitanju sunčane naočare!

HAVANA dezen

Ovo je šara koja je najpoznatija i najzastuplejnija bez obzira na to jesu li su u pitanju klasični ili futuristični modeli naočara. Havana, meni poznat kao kornjačevina dezen, nekako je baš vezan za sunčani period i simbolizuje svu lepotu sunčanih naočara, te sav šik koji one daju. Ove godine havana dezen promovišu svi dizajneri.

PURPUR boja

Boja purpura će dominirati ove sezone tako da je svaki ljubičasti modni detalj automatski u trendu i poželjan da se vidi kao deo jednog prolećnog/letnjeg outfita. Naočare u purpurnoj boji u svim oblicima su „must have“! Ljubičasta, purpurna ili boja sjajne orhideje u svim nijansama može biti pravi komad kojim ćete ove godine pogledati suncu u oči!

OGLEDALKE

Ovo je model koji nekako vezujemo za devedeste. Naočare sa ogledalima mogu biti vrlo upadljive bez obzira na model. One na najbolji način skrivaju vaš pogled, ali otkrivaju koliko ste hrabri, brzi i koliko život živite punim plućima. Ogledalke su i ove sezone deo trenda, mode, partija i svega onoga što urbana populacija prati!

CRVENE

Crvene kao višnja, jagoda, kao najcrveniji koral… Crvena boja sunčanih ili dioptrijskih naočara ne samo da je pokazatelj strasti prema ovom modnom detalju već pokazuje i koliko ste mimo svakog trenda – sa stavom, drugačiji, smeli i hrabri. Crvene sunčane naočare uvek će biti u top komadima kada je u pitanju malo „pomerenija“ modna priča. Budite svoji, Nosite crveno!

MAT

Naočare sa mat okvirom ove godine su dobile posebno mesto u postavljanju trendova. Upadljive u svojoj neupadljivosti, ove naočare su specifične po ugašenoj, gotovo ušmirglanoj boji koja ne sija nego jednostavno miruje.

CLUBMASTER

Od kada je Ray Ban uradio ovaj model, one ne prestaju da izlaze iz mode! Prvo pedesetih, pa osamdesetih i evo već nekoliko godina unazad su model No. 1 koji svi obožavajui. Brendovi sunčanih naočara su napravili svoju verziju, viziju clubmaster modela. Oni mogu biti u boji, dezenirani ili vrlo jednostavni ali uvek prepoznatljivi po svom dizajnu koji ih je proslavio širom planete!

AVANGARDNO

Ovde spadaju svi oni oblici i modeli naočara koji nisu tipični, koji su upadljivi i po nekom detalju ili obliku vrlo specifični. Mnogi dizajneri sve više odlaze u priču sa ovakvim sunčanim naočarima jer jedino tako mogu da se izdvoje iznad ostalih i da promovišu futuristički trend, kod kojeg je uglavnom osnovna inspiracija uzeta iz prošlosti.

PROVIDNE

Sunčane naočare providnog okvira, bezbojne ili u nekoj nežnoj boji, apsolutni su trend i najviše podsećaju na osamdesete i ekspanziju plastike. Ovaj model u svim oblicima pravi je izbor za sunčane dane kako za neki casual sportski outfit tako i za onaj totalni šik i moderan!

Foto: Optika Yason

Tagovi: