Iznenađujuće beauty tajne Irkinja

by | mart 13, 2014

irkinja

One piju ječmenu vodu

Ovo je malo nesvakidašnje za područje u kojem živimo ali sigurno postoji razlog zašto Irkinje skoro svakodnevno piju ječmenu vodu. Ova voda je veoma korisna kada su u pitanju zdravlje i lepota iako joj ukus možda nije za svačije nepce.

Zagovornici konzumiranja ovog napitka tvrde da ječmena voda pomaže kod urinarnih infekcija, problema sa varenjem, upale grla i akni. Iako se ječmena voda može naći širom sveta u raznim varijacijama sastava i ukusa, tradicionalna mešavina je jedina koju Irci priznaju. Napravite sami ovaj napitak za vitalnost i osvežite se u toplijim danima.

Sastojci:

  • 1 šolja ječma
  • 2 litra vode
  • Domaći, sirov med ili zaslađivač po želji

Način pripreme:

Ječam operite, a ako koristite kineski ječam ostavite ga potopljenog u vodi nekoliko sati. Stavite da se kuva i nakon ključanja smanjite temperaturu i na tihoj vatri ostavite još pola sata- sat, dok potpuno ne omekša. Procedite i u tu vodu dodajte med i limun. Napitak držite u frižideru i popijte najviše za tri dana.

Neguju kosu pivom

Pivo je puno proteina iz slada i hmelja što je odličo za oživljavanje i sjaj kose. Nakon pranja kose prelijte kosu pivom, a zatim stavite regenerator. Ne brinite ako vam kosa bude imala pivski miris jer će vrlo brzo ispariti.

Koriste lekovito bilje

Gavez je rasprostranjena biljka u Irskoj i Engleskoj i ima široku upotrebu. Možete ga naći i kod nas, a na internetu postoji mnogo recepata za kaše, kreme i masti. Gavez pomaže kod bolnih kostiju i iritacije kože ali doktori upozoravaju da ga nikada ne jedete neobrađenog ili stavljate na otvorene rane.

Jaja protiv mamurluka

Irkinje i mamurluk leče na prirodan način tako što odmah ujutru popiju napitak od sirovih jaja. Nakon umućena dva jajeta, glavobolje i vrtoglavica će nestati, a telu ćete priuštiti dodatnu hidrataciju.

Autor: Life Content

Tagovi: