Koji ste filmski zlikovac prema horoskopskom znaku?

by | 9 novembra, 2023
Filmski zlikovac prema horoskopskom znaku

Da li ste se ikad pitali koji ste filmski zlikovac prema horoskopskom znaku? Koje osobine dele horoskopski znak i zlikovci iz omiljenih filmova pročitajte u tekstu.

Od kada se rodio prvi zlikovac u filmu “Kuća đavola” iz 1896, zli likovi su evoluirali zajedno sa našim kolektivnim iskustvima i strahovima. Međutim, iako su svi oni zli, nekako se vežemo za likove sa kojima možemo naći i trunku sličnosti. Pa evo koji zlikovci imaju osobine vašeg horoskopskog znaka.

Koji ste filmski zlikovac prema horoskopskom znaku?

Ovan: Belatriks Lestrejndž (Bellatrix Lestrange)

Pobeda možda nije sve…Za druge ljude, ali za Ovnove i Belatriks, pobeda je sve. Ova filmska zlikovka kao i Ovnovi ima potrebu da se uzdigne i bore sa najboljima. Međutim, za svaki zločin koji počine imaju posebno obrazloženje.

Bik: Tanos (Thanos)

Tanos, poput Bikova, ima veoma odlučan karakter, a dovoljno strpljenja da dočeka pravi trenutak za svoje delovanje. Oni koji su rođeni u znaku Bika su veoma uporni i imaju veliku želju da postignu svoje ciljeve po svaku cenu. Baš kao i Tanosova želja da dobije Kamenje beskonačnosti.

Blizanci: Loki

Blizanci imaju tendenciju da budu komunikativni, svestrani, ali i vrlo promenljivi u svom ponašanju. Na sličan način je i Loki, kao bog nestašluka u nordijskoj mitologiji, veoma lukav, snalažljiv i vešt u komunikaciji i manipulaciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by thiddles81 (@thiddles81)

Filmski zlikovac prema horoskopskom znaku: Rak – Kajlo Ren (Kylo Ren)

Kajlo Ren poput Rakova, ima veoma duboku emocionalnu osetljivost koju pokazuje tokom trilogije Ratova zvezda. Ovaj lik pokazuje konstantnu unutrašnju borbu i intenzivne emocije. Pored toga, njegov složen odnos sa porodicom i njegova potraga za pripadnošću je prava odlika Raka.

Lav: Zlica od Opaka (Cruella de Vil)

Da li postoji zlikovac koji je sličniji Lavovima? Oni su poznati po tome što uživaju u pažnji i isticanju u gomili. Zlica od Opaka svakako zrači ekstravagancijom kako bi privukla pažnju, a pored toga, zajedničke osobine su im i ambicioznost i odlučnost. Oni moraju dobiti ono što žele.

Devica: Slagalica (Jigsaw)

Jedna od glavnih osobina Devica je njihova pažnja ka detaljima i želja za savršenstvom. Da li možda prepoznajete ove crte u dizajnima smrtonosnih zamki koje pravi zlikovac iz ovog filma. Osim toga, oni imaju istu motivaciju za svoje postupke: pravda i napredak u čovečanstvu.

Vaga: Grdana (Maleficent)

Vage su u neprestanoj potrazi za harmonijom i jednakošću. Upravo ovu karakteristiku ima i Grdana koja je i negativac i iskupitelj u različitim trenucima. Vagom inače vlada Venera, planeta ljubavi i lepote, što može objasniti i Grdaninu opčinjenost lepotom.

Filmski zlikovac prema horoskopskom znaku: Škorpija –  Dart Vejder (Darth Vader)

Ukoliko ste odgledali originalnu trilogiju Ratova zvezda, onda sigurno znate kroz kakvu značajnu transformaciju prolazi Dart Vejder. Baš kao i Škorpije koje su sposobne da se menjaju bezbroj puta u toku života. Pored toga, ovaj horoskopski znak je rezervisan i zagonetan, a pogodite ko je još takav? Dart Vejder!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shurikenman (@thorilv)

Strelac: Harli Kvin (Harley Quinn)

Avanturistička i nemirna priroda opisuje i Harli, ali i Strelčeve. Predstavnici ovog znaka su uvek optimistični i na isti način, uprkos svojoj mračnoj istoriji, Harli uvek pronalazi način da održi osećaj zabave i optimizma bez obzira na ono što se dešava oko njih.

Jarac: Leks Lutor (Lex Luthor)

Leks Lutor je poznat po svojoj preteranoj ambiciji, usredsređenosti na moć i odlučnosti da ostvari sovje ciljeve. Da, dobro ste pročitali. Ovo sve savršeno opisuje Jarčeve koji su uvek ambiciozni i orijentisani na karijeru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A. LEX LUTHOR (@luthor.corp)

Vodolija: Magneto

Predstavnici ovog znaka imaju humanitarnu prirodu i želju da donesu korenite promene u potrazi za boljim svetom. Magneto deli ovu strast i bori se za prava mutanata, iako je njegov pristup pomalo ekstreman i radikalan. Još jedna zajednička osobina im je buntovništvo.

Filmski zlikovac prema horoskopskom znaku: Ribe – Džoker (Joker)

Ribe se često odlikuju svojom kreativnošću i sposobnošću da urone u svet mašte. Upravo na takav način funkcioniše i Džoker koji stvara lukave planove i uživa u igrama uma sa Betmenom. Osim toga, Ribe mogu biti zagonetne i teške za razumevanje, slično kao što je i Džoker nepredvidljiv.

Kharchenko_irina7/GettyImagesPlus