Emocionalna inteligencija svakog horoskopskog znaka

by | avgust 12, 2023
Emocionalna inteligencija svakog horoskopskog znaka

Otkrijte kakva je emocionalna inteligencija svakog horoskopskog znaka – rangirali smo ih od najviše do najmanje inteligentnih

Jedan od najboljih kvaliteta koje svaka osoba može da ima je dobra emocionalna inteligencija. Ona je ključna kako za lični, tako i za profesionalni život.

Emocionalna inteligencija svakog horoskopskog znaka

Biti emocionalno inteligentna osoba znači da imate sposobnost da prepoznate, razumete i upravljate sopstvenim emocijama. Takođe, možete prepoznati i uticati na emocije drugih. Zbog toga vam donosimo rang-listu od najviše do najmanje emocionalno intelignetnih znakova Zodijaka.

Članak se nastavlja posle reklama

Rang-lista emocionalne inteligencije znakova:

Ribe

One su emocionalno najinteligentniji znak Zodijaka. Pripadnici ovog horoskopskog znaka su u stanju da se udube u suštinu svakog problema kako svog tako i drugih. Ribe su velikodušne, ljubazne i brinu o osećanjima svih oko sebe. Oni emotivno doživljavaju tuđe probleme i svim silama se trude da pomofnu drugima. Emocionalna inteligencija Riba je za svaku pohvalu.

Rak

Laskava titula emocionalno inteligentnog znaka pripada i Rakovima. Oni dve duboko proživljavaju, previše analiziraju i pažljivo preispituju svaku misao. Iako možda deluju odlučni i čvrsti, veoma su ranjivi, osetljivi i mnogo stvari može da ih razočara i povredi, pa čak i sitnice. Rakovi mogu da „osete“ probleme drugih ljudi.

Vaga

Njihova emocionalna inteligencija je zaista primetna jer Vagama treba vremena da dobro razmisle pre nego što donesu odluku. Vage će dobro odmeriti svaki aspekt i proceniti svaki mogući ishod, samo da bi došli do ispravne odluke ili zaključka. Veoma su oprezne dok preduzimaju bilo kakav novi korak.

Članak se nastavlja posle reklama

Blizanci

Blizancima je veoma teško da drže emocije pod kontrolom. Ako ih nešto uznemiri, svi će to brzo primetiti. Čak i ako se jako trude da sakriju svoje emocije, uočljiva je njihova zabrinutost ili razočaranje. Njihova emocionalna inteligencija je naročito istaknuta u njihovim govornim veštinama, a pored toga su pažljivi slušaoci.

Devica

Devicama je emocionalna inteligencija viša nego što se to drugima čini. Ako se Devici deci da ne uspe u nekom zadatku ili odluci, danima će to pažljivo analizirati i ponovo pokušati sve dok ne ostvari cilj. Device znaju šta su im prioriteti i zato se nikada neće povući pred prvom preprekom na putu svojih snova i ambicija.

Članak se nastavlja posle reklama

Škorpija

Škorpije vešto umeju da skrivaju svoje emocije jer ne žele da pokažu koliko su ranjive. Oni se plaše da neko ne iskoriti tu njihovu nežnu stranu i slabost. Ako nekom pođe za rukom da ih povredi, Škorpija to pamti i čekaće koliko god je to potrebno da se osveti. Tada oni koriste svoju emocionalnu inteligenciju da uzvrate istom merom onima koji su ih povredili.

Jarac

Jarčevi nemaju vremena za emocije. Nije da ih nije briga, oni samo više vole logične činjenice. Budući da su pragmatični, daće vam savet i tačno reći šta da radite. Međutim, brzo će izgubiti strpljenje i otići ako ih odmah ne poslušate. Zahtevaju pažnju i poštovaje ako želite od njih savet.

Članak se nastavlja posle reklama

Bik

Bikovi su najbolji u rešavanju problema. Njihova velikodušna strana je uglavnom skrivena jer ne vole da otkrivaju svoje emocije drugima. Kada neko ne želi da sluša Bikove predloge, on će se povući. Bik voli da nekog posavetuje, ali ne voli da donosi odluke za druge.

Lav

Lavovi su egoističniji i egocentričniji. Oni su osetljivi i emotivni, ali samo za njima bliske i drage osobe. Emocionalna inteligencija podrazumeva samosvest i prihvatanje sopstvenih slabosti i snaga, a Lavovi to jednostavno ne poseduju. Lavovi su izuzetno sigurni u sebe.

Članak se nastavlja posle reklama

Strelac

Pripadnicima ovog horoskopskog znaka emocionalna inteligencija nije nešto čime se mogu pohvaliti. Oni su usamljenici i ne mogu pravilno da se nose s emocijama. Strelčevi ne mogu čak ni da razviju empatiju prema drugima – jer ne mogu da razumeju druge niti umeju da prepoznaju tuđa osećanja.

Ovan

Što se emocionalne inteligencije tiče, Ovnovi su, prema govoru zvezda, uskraćeni. Oni su previše zauzeti da bi zastali i razmišljali o tome kako se drugi osećaju. To njihovo nerazumevanje obično povređuje ljude kojima su okruženi.  Što je još gore, imaju običaj da kritikuju druge što su previše emotivni prema tuđim problemima. Njihova emocionalna intelogencija je očajna.

Vodolija

Emocionalna inteligencija Vodolije nije nešto čime se mogu podičiti jer su na dnu ove liste. Nemaju poverenja u ljude i teško se emotivno vežu za nekoga. Oni su zarobljenici sopstvenog sveta jer tu nalaze mir i stailnost. Najsrećniji su kada nisu primorani da se udubljuju u neke odnose ili da pomognu nekom da reši problem.

Članak se nastavlja posle reklama

/gettyimages.com

Dijana Škorićkitzcorner /gettyimages.com