Astro profil:Ovo je najmističniji znak Zodijaka

by | septembar 24, 2017

Njihova vladajuća planeta Neptun je bog mora, a povezana je s podsvešću, snovima i vizijama. Prirodna kuća kojom vladaju je ono najdublje i najsimboličnije u čoveku – dvanaesta kuća, pa su ovo često bića vere i nade koja ne razmišljaju, nego prosto osećaju. Imaju izraženu empatiju i dobro osećaju tanane vibracije svakog čoveka.

One su – Ribe!

Žive u svetu istkanom od snova i mašte, a u stvarnosti se ne snalaze najbolje. Redovno primećuju stvari koji drugima neopaženo promiču; Ribe nisu zaokupljene detaljima, već celinom. Krasi ih bujna mašta, kreativnost, intuicija i vizionarski duh, a često poseduju i neke retke talente i sposobnosti. Najbolje rade u atmosferi mira i uzajamnog nadahnuća, jer sve negativne uticaje duboko proživljavaju. Izražavaju se bojama, stihovima i plesnim pokretima, ali često sami ne znaju da istaknu i iskoriste svoje sposobnosti, već im treba pomoć nekog drugog.

Pročitajte i… One su najveće dame Zodijaka! Plene lepotom i harmonijom srca i uma

Pet razloga zašto su Ribe mistični znak Zodijaka 

1. Poput Raka i Škorpije, Ribe su takođe vodeni znak. Voda je element osećaja u astrologiji. Značajna je po tome što uvek ima sposobnost opažanja nevidljivih struja koje govore o stanju stvari pre nego što se uopšte pojave.

2. Poput Blizanaca, Device i Strelca, Riba je nepostojan i promenljiv znak, što znači da ju je vrlo lako impresionirati. Budući da voda osigurava rane znakove upozorenja, nepostojanost znači da će se primljene poruke registrovati.

3. Vladajuća planeta riba je Neptun, planeta povezana s medijima, vidovnjacima i misticima svih vrsta.

4. Ribe, poslednji znak, prethode Ovnu, sledećem i prvom od znakova, kada ciklus počinje da se ponavlja. Ribe žele da sačuvaju vredne ostatke prošlog ciklusa za nepoznatu budućnost koju intenzivno oseća. S jednom nogom u sadašnjosti, a drugom u budućnosti, Ribe su otvorene prema vizijama o onome što može da se dogodi.

5. Baš kao što Ribe u okeanu ne vide vodu u kojoj plivaju, Ribe često ne znaju da su vidovite, naročito ako se vizije pojavljuju u malim dozama!

„Ja osećam“

Ribe mogu sanjati neke stvari koje se kasnije obistine ili im ukažu na važan događaj i one nekako najlakše prepoznaju „znakove pokraj puta“.

Veliki broj ljudi koji su rođeni u ovom znaku bave se duhovnim „poslovima“. Kod njih je unutrašnji mir izuzetno važan i ako ga ne nađu, često se odaju porocima i tako beže od stvarnosti. Ipak, ako se ozbiljno posvete sebi, mogu lako da dođu do „prosvetljenja“.

Njihov moto je „ja osećam“ i uglavnom se rukovode time što su predosetili, a to je zapravo intuicija.

Kroz znak Ribe individua će naučiti kako da primi inspiraciju s višeg nivoa, koja nije zemaljska, a potom će je pretočiti u neku vrstu umetnosti. Takođe, primajući impulse s nevidljviih, viših nivoa, naučiće da razviju intuiciju, imaginaciju, vidovitost, povezivanje s kolektivnim nesvesnim. A nakon svega, Ribe brišu sve granice materijalnog i ostalog sveta, te se povezuju ponovo sa beskrajnim okeanom svesnosti.

Pročitajte i… Sudbinska ljubav ne zaobilazi nikoga! Astro parovi koji kad-tad moraju da budu zajedno

Tagovi: